123subsidie.nl wint Europese Prijs voor Innovatieve Overheidsprojecten

Op donderdag 6 juni 2013 heeft de online SNN subsidiezoeker 123subsidie in Cork, Ierland, de ‘European Price for Innovation in Public Administration’
gewonnen. SNN wint daarmee een bedrag van € 100.000,- dat besteed gaat worden aan de verdere optimalisering van de website. De Europese Commissie prees de SNN website om haar gebruiksvriendelijke aanpak: snelle toegang tot alle beschikbare financieringsmogelijkheden.

Vraaggestuurd
Statement is ervan overtuigd dat producten en diensten zoveel mogelijk moeten aansluiten bij de wensen van de gebruikers; met andere woorden: ‘vraaggestuurd’ moeten zijn, in plaats van ‘aanbodgericht’. Toen we in 2009 de aanbesteding wonnen voor de ontwikkeling van een subsidiewebsite voor het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN), adviseerden we meteen een aantal cocreatiesessies te organiseren. Samen met subsidie-adviseurs en ondernemers kwamen we tot de ultieme subsidiezoeker voor ondernemers: 123subsidie.nl De website werd gebouwd door AnchorMen uit Groningen, onder onze eindverantwoordelijkheid.

Eenvoudig & overtuigend
De succesvolle website werd begin 2013 genomineerd voor de Europese Prijs voor Innovatieve Overheidsprojecten. In de aanloop naar het nominatieproces maakt Statement voor SNN een korte animatieclip, waarin we verleden, heden en toekomst van de subsidiezoeker op een eenvoudige en overtuigende manier hebben gepresenteerd. Kennelijk heeft de clip gewerkt! Concept en tekst voor de animatie werden geschreven door Statement. Recall Multimedia was verantwoordelijk voor de uitwerking, vormgeving en de muziek.

Meer weten?

Meer weten over 123subsidie.nl of benieuwd naar de mogelijkheden van vraaggestuurde websites, of audiovisuele producties zoals film of animatie, voor uw organisatie? Neem dan contact op met Ron Overbeek of bel: 050-5891717.