Bedrijfspresentatie GreenSoter

Aan je partners en de pers laten zien wie je bent nadat je bent overgenomen door een Chinees bedrijf. En dan ook nog eens een andere koers in te slaan met een eigen product. Dat alles binnen tien jaar na de start van je bedrijf! Een waanzinnige ontwikkeling waarbij je van het één in het ander duikelt. Aan Statement de opdracht om voor Embed Engineering een bedrijfspresentatie/evenement te organiseren en te presenteren.

‘Imagine the future’ van GreenSoter.

Belangrijkste taak voor Statement was het uit handen nemen van het onbekende: het organiseren van en communiceren over een bedrijfspresentatie. Het in elkaar zetten van een dagprogramma voor de nieuwe, Chinese eigenaar. Met als apotheose een evenement voor alle partners en pers om daar te laten zien wie je bent, waar je vandaan komt en wat de plannen voor de toekomst zijn. Een dag waarop alles moet kloppen en op naadloos op elkaar moet aansluiten. Je van je beste kant laten zien aan je nieuwe eigenaar en de rest van de wereld. Als je core business techniek, elektronica en innovatie is, dan haakt Statement graag aan voor het organiseren van een dag vol beleving!

Uitnodigen van relaties
In korte tijd al je relaties uitnodigen uit naam van de nieuwe bedrijfsnaam was een grote (communicatie)uitdaging. Een combinatie van een nieuwsbrief met daaraan gekoppeld een persoonlijke uitnodigingspagina vormde het centrale middel van de communicatiemix. Hiermee was de weg van uitnodigen naar zeggen ‘ja, ik kom’ zo kort en persoonlijk mogelijk. Een belangrijke vervolgstap was het inzetten van de persoonlijke netwerken van de Embed medewerkers. Deel de uitnodiging met je zakelijke relaties en bekenden aan wie je graag wilt laten zien: ‘hier werk ik en ik ben er trots op!’

Bedrijfs- en productfilm
Tijdens het evenement laten zien wie je bent en wat je doet. Dat kun je gewoon aan het publiek vertellen en vervolgens toon je wat plaatjes. Maar om je publiek echt mee te nemen in jouw wereld moet je ze overdonderen: licht uit, volume open en beelden op een giga groot scherm! In een bedrijfsfilm van een paar minuten hebben we Embed Engineering in beeld gebracht. In de film vertellen ze zelf wie ze zijn, wat ze belangrijk vinden en wat hun kijk op de wereld is. Deze film en de bijbehorende productfilm mogen we nog even niet laten zien. Beide volgen op een later moment.

Evenementorganisatie en presentatie
Daarnaast heeft Statement een dagprogramma opgesteld voor het bezoek van de nieuwe, Chinese partner/eigenaar. Een bezoek aan diverse Groningse locaties, waaronder het visualisatiecentrum en de ondertekening van een intentieverklaring met de Gemeente Groningen in het stadhuis zorgden daarbij voor de nodige publiciteit. Aan het eind van de middag stond in Forum Images het publieke evenement Imagine the future op het programma. Dit mochten we presenteren en met visualisatie aankleden tot een verrassend evenement.

Bedrijfsfilm Greensoter champagne

Resultaat: enthousiaste bezoekers en persaandacht
Ondanks de spannend korte aanlooptijd was de zaal goed gevuld met een enthousiast publiek. De reacties waren positief, zowel vanuit het publiek als van de eigen medewerkers. Ook de pers reageerde uiterst positief. Zo stond er een uitgebreid artikel in het Dagblad van het Noorden.

Meer weten?
Wil je meer weten over deze campagne? Of ben je benieuwd wat Statement voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Nico.

Bedrijfspresentatie Embed Greensoter