Cultuuronderwijs met kwaliteit in Groningen

Cultuureducatie met Kwaliteit Groningen wil cultuuronderwijs terugbrengen naar het hart van het onderwijs, en nodigt daarvoor scholen, cultuuraanbieders en culturele instellingen uit om samen te komen met goede plannen en ideeën. Statement ondersteunt CMK Groningen met strategisch advies en projectmanagement. 

CMK Groningen is een samenwerking tussen vier Groningse culturele instellingen. Vanaf het prille begin is Statement betrokken bij de communicatiestrategie die we in een aantal sessies samen met de betrokken instellingen formuleerden.

cmk in tekst drukwerk

Huisstijl

CMK Groningen had op het moment dat we gingen samenwerken alleen een logo. Er waren nog geen huisstijl-keuzes gemaakt. Samen met CMK kozen we voor vormgever-illustator Martien ter Veen. Met als uitgangspunt de communicatiestrategie ontwikkelden we een herkenbare huisstijl en een beeldtaal die aansluit op enkele van CMK’s kernwaarden: ‘het gaat om het kind’, ‘verbeelding’ en ‘Gronings karakter’.

Trailer

Het eerste zichtbare wapenfeit van CMK Groningen was de kick-off op 13 november 2013. Om hiervoor de achterban (kunstenaars, basisschooldocenten en ambtenaren) te enthousiasmeren, ontwikkelden we samen met filmmaker Ilton do Rosario een ‘trailer voor een niet bestaande road movie’. Hierin zien we hoe een drietal kinderen samen met cabaretier Robert Brouwer op zoek gaan naar cultuuronderwijs in de provincie Groningen. Zullen ze vinden wat ze zoeken..?

cmk in tekst mailchimp

Mailchimp

Om de achterban te bereiken en om dit te kunnen monitoren, richtten we een mailchimp-account in. Op deze manier konden we in de periode richting de kick-off de spanning opbouwen met telkens nieuwe updates over de huisstijl, de trailer, het programma van de bijeenkomst en de website van CMK Groningen.

Kick-off bijeenkomst

De kick-off bijeenkomst was een groot succes, met meer dan honderd deelnemers, een bomvol inhoudelijk programma en een prachtige locatie midden in de provincie: de plaats Melkema in Huizinge.

 

cmk in tekst website

Website

Voor de online communicatie zetten we naast mailchimp en sociale media (facebook en twitter) een one-page website op. Deze website legt op een heldere manier uit waar CMK voor staat, laat zien wie de ‘gezichten’ zijn achter CMK en heeft een duidelijke call to action: doe mee!

Animatie

CMK Groningen is een laagdrempelig programma. Bedoeld voor iedereen die cultuuronderwijs een warm hart toedraagt. Wij lieten onze verbeelding spreken en ontwikkelden samen met Jelmer Buitenga een kleurrijke animatie die tijdens de aftrap van CMK Groningen voor het eerst te zien was.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze activiteiten voor CMK Groningen of wil je zelf een nieuwe huisstijl ontwikkelen of een campagne starten? Neem dan gerust contact op met Ron.