Communicatie De ASSwijzer

In de hoofden van 170.000 Nederlanders heerst chaos omdat ze lijden aan een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Om hen te helpen hebben Irene Steenman en Tineke van der Veer de ASSwijzer ontwikkeld. Statement ondersteunt hen bij het opzetten van een communicatiestrategie en het ontwikkelen van de bijbehorende communicatiemiddelen.

De ASSwijzer kent een uniek uitgangsprincipe en levert een op maat gesneden begeleidingsvorm op, die mensen met ASS weer ontwikkeling- en ontplooiingskansen biedt. Dat heeft een positieve invloed op de cliënten én hun directe omgeving. Deze boodschap en de ASSwijzer zelf moeten bekender worden onder een breder publiek en daarbij helpt Statement.

Website

Voor de online communicatie zette Statement een one-page website op. Deze website legt op een heldere manier uit wat de ASSwijzer is en hoe hij werkt, laat zien wie de ‘gezichten’ zijn achter de ASSwijzer en nodigt uit tot het stellen van vragen. Niet met behulp van tekst, maar door middel van een infographic, film en fotografie.

InfographicInfographic_emmer

Als metafoor voor het leven van een persoon met ASS gebruiken Tineke en Irene een overlopende emmer. Om deze metafoor mooi in beeld te brengen en uit te leggen is er een infographic ontwikkeld. Deze infographic legt de ingewikkelde materie op simpele wijze uit. Grafisch ontwerper Rutmer Zijlstra verwerkte dit alles in het webdesign.

Film en Fotografie

Om de ‘gezichten’ achter de ASSwijzer te laten zien produceerde Statement samen met filmmaker Jeen de Vos een film waarin Tineke en Irene zelf uitleggen waarom de ASSwijzer is ontwikkeld. Daarnaast verzorgde Statement portretfoto’s voor op de website en om te gebruiken in persberichten.

Poster/folder

Inmiddels hebben we ook folder ontwikkeld, die tegelijkertijd ook een poster is. Op de ene kant wordt het model achter de ASSwijzer uitgelegd, op de andere kant staan drie cases die de ASSwijzer een gezicht geven. Door middel van illustraties – wederom gemaakt door Rutmer Zijlstra – worden de verhalen verbeeld.

Communicatie De ASSwijzer o.b.v. strippenkaart

Statement werkt met Irene en Tineke samen op basis van een strippenkaartmodel. Dit geeft hen de vrijheid om ons ad hoc in te schakelen, voor zowel grotere als kleinere opdrachten. Naast bovenstaande communicatiemiddelen, verzorgden we bijvoorbeeld ook een MailChimp training. Ook advies- en sparringsgesprekken boeken we af van de strippenkaart.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze activiteiten voor de ASSwijzer of wil je zelf een (nieuwe) website ontwikkelen of een marketingcampagne starten? Neem dan gerust contact op met Shona.