Communicatie Maggie’s Nederland

Het eerste Maggie’s Center in Nederland komt in Groningen te staan. Maggie’s Centers zijn vernoemd naar Maggie Keswick Jencks, een Britse vrouw die in 1993 (opnieuw) de diagnose borstkanker kreeg. Gedurende deze periode ontstaat het idee om een kankercentrum op te richten. In 1996 opent het eerste Maggie’s Center in Edinburgh. De formule blijkt een groot succes en in de jaren daarna volgen vele nieuwe centra. Inmiddels zijn er ongeveer 20 centra in meerdere landen, waaronder Schotland, Engeland, China en Japan. In diverse steden (Qatar, Barcelona, Melbourne en nu dus ook Groningen) worden initiatieven ontwikkeld voor de oprichting van een Maggie’s Center.

Positieve invloed
Maggie’s Centers bieden gratis psychosociale hulp en begeleiding aan (ex-)kankerpatiënten en hun naasten, als aanvulling op de klinische zorg die het ziekenhuis kan bieden. Maggie geloofde in de positieve invloed die gebouwen kunnen hebben op het welbevinden van mensen. Kenmerkend voor Maggie’s Centers is daarom de aandacht voor architectuur. Vooraanstaande architecten als Frank Gehry en Rem Koolhaas hebben Maggie’s Centers ontworpen. Het Maggie’s Center in Groningen wordt ontworpen door Marlies Rohmer (Architects & Urbanists te Amsterdam) en Piet Oudolf (landschaps- en tuinarchitect te Hummelo).

Communicatieadvies en -middelen
Het bestuur van Stichting Maggie’s Centers Nederland is verantwoordelijk voor de realisatie van het Maggie’s Center in Groningen. Zij vroeg Statement de communicatie te verzorgen voor Maggie’s Nederland. Statement nam deze opdracht graag aan en stelde voor een deel van de communicatiekosten voor haar rekening te nemen.

Om de doelgroepen te bereiken en om samenhang te creëren tussen verschillende communicatiemiddelen heeft Statement een communicatieplan opgesteld. Daarnaast is er een nieuwe website gerealiseerd en is Statement verantwoordelijk voor het regelmatig versturen van nieuwsbrieven en voor de social media kanalen van Maggie’s Nederland. Ook zijn er een tweetal films geproduceerd over het Maggie’s Center Groningen en een terugblik op het Benefiet Gala. Op 20 april vond het Maggie’s Benefiet Gala plaats in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Statement verzorgde -samen met ZieOmmeZijde- respectievelijk de communicatie voor en de organisatie van dit geslaagde evenement.

Meer weten over Maggie’s Nederland?
Als je meer informatie wil over Maggie’s Nederland of een bijdrage wil leveren, neem dan eens een kijkje op de website of volg Maggie’s Nederland via de sociale media (@MaggiesNL).

Meer weten over Statement?
Meer weten over ons werk voor Maggie’s Nederland, of ben je benieuwd wat wij voor jouw project of bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op met Ron.