Communicatie Provincie Groningen

Statement werkt al geruime tijd voor de provincie Groningen. De afgelopen jaren voerden wij diverse opdrachten uit: van het schrijven van artikelen tot het bedenken en uitwerken van complete campagnes. Hieronder enkele voorbeelden van werkzaamheden voor de provincie. Naast deze werkzaamheden hebben wij in 2003 de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen verzorgd en redigeren wij al enkele jaren het burgerjaarverslag.

Maandelijkse informatiepagina

De provincie Groningen geeft maandelijks in alle huis-aan-huis bladen de informatiepagina uit. Via deze pagina informeert zij de inwoners van de provincie over de diverse ontwikkelingen. Statement ondersteunde de provincie bij het bepalen van de inhoud en het schrijven en redigeren van artikelen. Daarnaast begeleidden wij de vormgeving.

Campagne ‘Denk mee, Praat mee’

Samen met de provincie Groningen hebben wij de campagne rondom het nieuwe Provinciaal Omgevingsplan ontwikkeld en uitgevoerd. Statement gaf advies en nam het projectmanagement voor haar rekening. Centraal beeld in de campagne was een lege provincie. Statement heeft voor deze campagne de volgende middelen ontwikkeld:

  • Driehoeksborden in stad en provincie
  • Speciale actiewebsite denkmeepraatmee.nl
  • elektronische, gepersonaliseerde nieuwsbrief
  • posters, folders, brochures, advertenties en persberichten
  • interactieve talkshows in de provincie

 

Bekijk ook: “Luisteren naar vrijheid”, geproduceerd voor de 5 mei viering 2014

Filmproductie ‘Keukentafelgesprekken’

De provincie Groningen begeleidt agrariërs met uitbreidingsplannen. Hiervoor heeft zij een maatwerkbenadering ontwikkeld, waarbij de agrariër samen met de provincie, gemeente en Libau bepaalt hoe het erf het beste ingericht kan worden. Om de werkmethode uit te leggen en om te laten zie wat de voordelen zijn voor de agrariër, werd een voorlichtingsfilm gemaakt. Statement bedacht het concept en realiseerde vervolgens zowel een Nederlands- als Engelstalige versie.

Meer weten?

Meer weten over onze werkzaamheden voor de Provincie Groningen? Neem contact op met Ron Overbeek.