De communicatie van Noord Nederlandse Dans

Internationaal dansgezelschap Noord Nederlandse Dans was één van onze creatiefste klanten ooit. We zijn er dan ook erg trots op, dat we van 2009 tot en met 2012 veelvuldig en nauw betrokken waren bij de communicatie van Noord Nederlandse Dans. Variërend van strategisch advies tot het schrijven van webteksten en de productie van hun afscheidsdocumentaire.

Strategisch Advies

De samenwerking begon al in 2009 toen oprichter Itzik Gallili afscheid nam van het dansgezelschap. Zakelijk leider Brigitte de Goeij vroeg ons te helpen bij het herdefinieren van het merk ‘Noord Nederlandse Dans’. Dit leidde tot een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en een nieuwe ‘tone of voice’.

Detachering

Toen de communicatiemedwerker van Noord Nederlandse Dans vertrok naar een ander cultureel gezelschap in Groningen werd Statement opnieuw gevraagd om te helpen. Op basis van een detacheringsovereenkomst verzorgden we de communicatie gedurende de laatste maanden van seizoen 2011-2012. Wij hielden de communicatie in de lucht, terwijl het dansgezelgschap op zoek kon gaan naar een nieuwe vaste communicatiekracht.

Afscheidsdocumentaire

De bezuinigingen van het kabinet Rutte I raakten Noord Nederlandse Dans zo hard, dat het zich genoodzaakt zag te stoppen. Statement adviseerde om de laatste maanden van het gezelschap op een artistieke manier te documenteren. De film die we samen met het filmtalent Ilton K. do Rosario maakten werd op het Afscheidsgala in de Stadsschouwburg Groningen vertoond, met ontroering bekeken en met applaus gewaardeerd.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van advies, detachering of mediaproducties? Neem dan contact op met Ron Overbeek.