Communicatiemanagement

Communicatiemanagement: het borgen van uw communicatiebeleid in de organisatie. Statement kan u daarbij ondersteunen. We bieden onze adviezen en werkzaamheden aan in de vorm van interim management, detachering,  een communicatiestrippenkaart of abonnement. In geval van vacatures, ziekte, vakantie, mutaties of andere personeelsproblemen kunnen wij per direct de benodigde capaciteit leveren. 

Interim management
Via interim management kunnen we snel – tijdelijk – zwaardere functies overnemen. Onze senior adviseurs schatten situaties snel in en maken een plan van aanpak. Vervolgens zetten – of houden – we de trein in beweging. Uiteraard is het contact met de opdrachtgever cruciaal. Als dat op dezelfde golflengte plaatsvindt, ontstaat er vertrouwen. Een interim communicatiemanagers kan leidinggeven, processen aansturen, knopen doorhakken, communicatieplannen schrijven en/of beoordelen, evenementen organiseren, presenteren en lesgeven.

Detachering
Via detachering leveren we per direct een ervaren communicatiemedewerker, die de dagelijkse communicatiewerkzaamheden overneemt. Zoals het schrijven van artikelen en persberichten, het plaatsen van webteksten (content management) het verzenden van (elektronische) nieuwsbrieven en de productiebegeleiding van films, websites, advertenties, folders en brochures. Onze adviseurs zijn analytische denkers, maar ook doeners! Afhankelijk van de opdracht leveren we een tekstschrijver, een (eind)redacteur, een projectmanager of een combinatie. Statement detacheerde eerder medewerkers bij onder meer Philips, Humanitas en de provincie Groningen.

Full service
Welke samenwerkingsvorm u ook kiest: de interimmer of gedetacheerde weet zich altijd gesteund door de ideeën, collega’s en het netwerk van Statement. Als full service communicatieadviesbureau garanderen we de continuïteit van de werkzaamheden. Eventueel kunnen we tijdelijk extra capaciteit leveren en helpen bij de productie van alle denkbare communicatiemiddelen. Deze ondersteuning geeft de interimmer of gedetacheerde als het ware vleugels en in korte tijd kunnen we veel bereiken.

Voordelen

  • per direct een ervaren communicatiemedewerker binnen uw organisatie;
  • geen werving- en selectiekosten;
  • continuïteit verzekerd, ook bij vertrek of ziekte van onze kandidaat;
  • opschalingsmogelijkheden, dankzij ondersteuning vanuit Statement;
  • een frisse blik op uw organisatie, door een professionele adviseur;
  • toegang tot een breed (kennis- en leveranciers)netwerk.


Contracten
Voor interim management en detachering kent Statement diverse contractvormen. We spreken vooraf een uurtarief af, in combinatie met een bandbreedte qua aantal uren. Soms komen we een fixed price overeen, bijvoorbeeld als het gaat om een vast aantal uren per week gedurende een vaste periode. Opdrachtgevers kunnen ook kiezen voor een communicatiestrippenkaart. Bijvoorbeeld als men vooraf nog niet precies kan inschatten hoeveel capaciteit nodig is en op welke momenten. De strippenkaart bestaat uit een bundel uren, met een aantrekkelijke, oplopende korting op ons reguliere uurtarief. Binnen de bundel kunt u op afroep een beroep op ons doen – ook voor deelprojecten – zonder telkens vooraf offertes aan te vragen. Gespreid betalen kan ook, dan is er sprake van een abonnement.

Interesse?
Bent u geinteresseerd in de mogelijkheden van flexibele communicatie-ondersteuning? Neem dan direct contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op basis van uw wensen en vragen brengen wij een voorstel met offerte uit.