Websites

Veel websites zijn in feite slechts digitale folders. Dat is jammer, want de techniek biedt volop mogelijkheden voor interactie, e-marketing en e-participatie.

Een site volproppen met de laatste technische snufjes is niet per definitie succesvol. Om te voorkomen dat bezoekers verdwalen in al het digitale vernuft, stellen wij altijd eerst de doelen van een website scherp. Wat wil je bereiken? En vooral ook bij wie? De navigatie, stijl, inhoud en functionaliteit stemmen we precies af op elke doelgroep. Dat alles leggen we vast in een online communicatie strategie.

Vaste stappen
Zodra de basis en uitgangspunten helder zijn, begint de daadwerkelijke ontwikkeling van een website. Het gehele ontwikkelproces legt Statement vast in een planning. De volgende fases worden daar in ieder geval in opgenomen:

Webdesign:
Vanzelfsprekend huisstijlconform en rekening houdend met de diverse middelen (pc, tablet en mobiele telefoon) waarmee men een website bezoekt (reponsive webdesign).

Content en zoekmachineoptimalisatie:
Je website moet natuurlijk vindbaar zijn in de belangrijkste zoekmachines. We inventariseren de belangrijkste zoekwoorden, voeren een zoekwoordenonderzoek (keywordscan) en (her)schrijven de webteksten.

Technische realisatie:
Zodra het webdesign is goedgekeurd, begint de technische realisatie: de webbouwer ontwikkelt alle templates en zorgt voor een koppeling met het content management systeem (CMS).

Testen:
Check, check, dubbelcheck. Als de teksten geschreven zijn en de website gebouwd is, begint de testfase. Gezamenlijk checken we de website op content en functionaliteit. Wij raden altijd aan om ook de eindgebruikers te betrekken bij deze ontwikkelingsfase.

Oplevering en onderhoud:
Alles gecheckt? Dan is het tijd om de website te lanceren. Met behulp van het CMS kun je vanaf dit moment zelf de website onderhouden. Vanzelfsprekend verzorgen wij daarvoor eerst een training.

Analyse en doorontwikkeling
Is het dan klaar? Nee, een website is nooit af! Statement integreert altijd Google Analytics in ‘haar’ websites. Op basis van deze statistieken, de ervaringen van je bezoekers en je wensen kunnen we de website blijven doorontwikkelen en verbeteren.

Meer weten?
Meer weten over online communicatie of wil je een website laten ontwikkelen? Neem gerust contact op met Shona Dittner of bel 050-5891717.

Meer mediaproducties