Drentse Onderneming van het Jaar

De provincie Drenthe vindt het belangrijk om te laten zien wat voor prachtige en bijzondere bedrijven er te vinden zijn in de eigen provincie. Eén van de campagnes die ze hiervoor in het leven hebben geroepen is de Drentse Onderneming van het Jaar, een jaarlijkse prijs voor de meest bijzondere onderneming in de provincie Drenthe. Statement kreeg – samen met ZieOmmeZijde – de opdracht om respectievelijk de campagne en de organisatie op zich te nemen. Tijdens de spectaculaire finale-avond in theater De Nieuwe Kolk in Assen, werd De Groot Installatiegroep als  winnaar van 2016 uitgeroepen.

De opzet van de prijs was in de voorgaande jaren alleen gericht op de ondernemer (één persoon) en de uitreiking van de prijs was onderdeel van de promotiedagen in Drenthe. In de nieuwe opzet moest de aandacht verschuiven naar het geheel van de onderneming, een ondernemer doet het tenslotte niet alleen. Ook moest de prijs een geheel zelfstandig concept worden. Voor de communicatie rondom de prijs moest de bestaande website worden omgebouwd en alle social media kanalen worden aangemaakt, ingericht en actief ingezet worden. Om alle betrokkenen uit te nodigen voor de verschillende bijeenkomsten hebben we onze eigen uitnodigingstool ingezet voor de gepersonaliseerde uitnodigingen.

Inhoudelijke bedrijfsfilms

Natuurlijk ontbraken de filmproducties niet. Statement legde iedere bijeenkomst vast op film en foto. Van de drie finalisten werd een inhoudelijke bedrijfsfilm gemaakt waarin we iedere onderneming in al haar facetten hebben laten zien.

Bekijk de finalisten film van De Groot Installatiegroep:

Resultaat dat telt

Het resultaat:

  • verrassend veel aandacht op social media en in de media,
  • een volle zaal en een wervelende infotainmentshow,
  • een geweldige winnaar en veel publiciteit in online- en geschreven media.

Bekijk hieronder een terugblik op de finaleavond, of de foto’s op Facebook en bedenk: wanneer ga jij zo’n feest geven?

Over de Drentse Onderneming van het Jaar

De Drentse Onderneming van het Jaar wordt ieder jaar door de Stichting Drentse Onderneming van het Jaar toegekend aan een uitmuntende onderneming die minstens vijf jaar bestaat, minimaal tien medewerkers heeft en uit de provincie Drenthe komt.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze activiteiten rond de Drentse Onderneming van het Jaar of wil je zelf binnenkort een event organiseren? Neem dan contact op met Nico of bel 050 589 17 17.