Europa om de hoek Kijkdagen 2015

Aan het publiek laten zien wat er bij projecten om de hoek gebeurt met Europees geld en waarom de projecten daar zo trots op zijn. Dát is waar het tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen om gaat. Voor het tweede achtereenvolgende jaar mocht Statement de communicatie rondom deze dagen verzorgen.

Onze belangrijkste taak was het ontzorgen van de verschillende managementautoriteiten en subsidieprogramma’s bij de organisatie van de Kijkdagen. Zij wierven de deelnemende projecten, wij verzorgden alle contacten en ontwikkelden de communicatiemiddelen en persstrategie.

Nieuwsbrieven en website
Centraal in de communicatiestrategie stonden, net als vorig jaar, de website en de nieuwsbrieven. Via periodieke nieuwsbrieven hielden we alle projecten op de hoogte van alle ontwikkelingen en gaven we tips en trucs. Alle content stond daarnaast ook op de landelijke site, als naslagwerk. Ook was er dit jaar weer een communicatie toolkit: hierin zaten allerlei communicatiemiddelen die de projecten eenvoudig konden gebruiken in hun eigen communicatiestrategie.

Twaalf boegbeelden
Nieuw in deze campagne waren twaalf boegbeelden: twaalf projecten die een centrale rol speelden in de campagne. Van deze boegbeelden hebben we filmportretten gemaakt, die we vervolgens gedeeld hebben via de nieuwsbrief, website en sociale media.

Daarnaast hebben we een Facebook-campagne opgezet, waarin we door middel van promoted posts het bereik van de campagne substantieel hebben vergroot.

Europa om de hoek Kijkdagen promoted post

Resultaat: veel persaandacht en enthousiaste bezoekers
De Europa om de hoek Kijkdagen hebben zowel voorafgaand aan als na afloop van het evenement veel persaandacht gekregen. Zo kwam Omroep Gelderland langs bij InnoSportLab Papendal, verschenen er twee artikelen in het Dagblad van het Noorden over Horus Vieuw and Explore en was het boegbeeld LIMIS Healthcare & Innovations te gast in een uitzending van BNR Nieuwsradio.

Meer weten?
Wil je meer weten over deze campagne? Of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met Shona.