Europa om de hoek Kijkdagen 2016

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen laten projecten aan het publiek zien wat er gebeurt met Europees geld. Bij iedereen in de buurt is namelijk wel een project te vinden dat gefinancierd is met een Europese subsidie. Voor het derde achtereenvolgende jaar was Statement betrokken bij de communicatie rondom deze dagen.

Na een aantal jaren nauw betrokken geweest te zijn bij de uitvoering van de complete campagne, heeft de organisatie deze keer een deel van de uitvoering zelf opgepakt. Dat stimuleren wij ook, want je moet als opdrachtgever dicht bij je doelgroep blijven en feeling houden met waar (en wie) je het voor doet. Door zelf aan de slag te gaan ervaar je ook wat er allemaal komt kijken bij het opzetten en uitvoeren van een campagne. Onze belangrijkste taak was het ontzorgen van de verschillende managementautoriteiten en subsidieprogramma’s bij de organisatie van de Kijkdagen. In de praktijk betekende dat met name het opvangen en uitvoeren van diverse producties.

Trailer
In een korte film werden diverse beelden getoond van interessante projecten met daarbij de oproep om de kijkdagen te bezoeken. De film is gepubliceerd en gebruikt in diverse media.

Poster en advertenties
Op basis van de stijl van vorig jaar hebben we een nieuwe poster ontwikkeld, gedrukt en verspreid naar diverse locaties in Nederland. Voor de inzet van advertenties hebben we een basisstramien ontworpen die per formaat eenvoudig was aan te passen naar de gewenste formaten per krant.

poster_kijkdagen_2016        advertenties_kijkdagen_2016

Pocket Card
Nederland is in 2016 voorzitter van de Europese Unie. Speciaal daarvoor vind je in Amsterdam het Europagebouw. Om bezoekers van dat gebouw tijdens de kijkdagen ook andere projecten in de directe omgeving te laten bezoeken, hebben we een pocket card uitgewerkt en vormgegeven. Hierin staat een kaart van de binnenstad van Amsterdam met daarop de locaties in de buurt die tijdens de kijkdagen geopend waren voor bezoek.

Pocket card Europa om de hoek 2016        Pocket card binnenwerk Europa om de hoek 2016

Meer weten?
Wil je meer weten over deze campagne? Of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met Shona.