Film Veiligheidsregio Groningen

Statement werd samen met twee andere Groninger bureaus uitgenodigd om een voorstel te doen voor een filmproductie. Het ging om een film die clustercommandanten kunnen gebruiken om uit te leggen wat Veiligheidsregio Groningen is en waar de organisatie voor staat. Statement won de pitch en maakte samen met de organisatie een mooie film.

Veiligheidsregio Groningen is sinds 1 januari 2014 dé regiobrede organisatie voor brandweerzorg en gemeenschappelijke taken rondom rampenbestrijding en crisisbeheersing in de provincie Groningen. Aangezien lokale binding en draagvlak belangrijke kernwaarden zijn, gaan de 9 clustercommandanten langs bij gemeenteraden in de provincie. Daar leggen ze uit te wat Veiligheidsregio Groningen doet én vragen ze input over de crisisbeheersing voor specifieke lokale situaties. Een film is daarbij een praktisch middel om de belangrijkste informatie in korte tijd, uniform en met het juiste gevoel over te brengen.

veilgheidsregio_1

Script & draaiboek

Alle films die we maken beginnen met een gedegen concept. Dit keer ontwikkelden we het concept samen met filmmaker Jelmer Buitenga. Op basis van de wensen en eisen van Veiligheidsregio Groningen schreven we in een paar korte sessies het script, om de belangrijkste informatie en kernwaarden op een krachtige en filmische manier over te brengen. Het script werd vervolgens verwerkt tot een draaiboek en een planning.

Locaties spotten

Goede voorbereiding betaalt zich uit. Met voorgesprekken en het tijdig spotten van locaties zorg je ervoor dat de uiteindelijke draaidag zo soepel mogelijk verloopt. Cameraman Lex Vesseur maakte prachtige shots, de brandweercollega’s waren enthousiast en speelden hun rol met verve en met vuur. Het resultaat mag er zijn! Binnen twee weken hebben we samen een prachtige film geproduceerd, waar Veiligheidsregio Groningen ontzettend blij mee is.

“De film is tegelijkertijd informatief en inspirerend. Precies waar ik naar op zoek was. We zijn hier heel blij mee!”

Brenda Beekhuizen, Communicatieadviseur Veiligheidsregio Groningen:

Informatie & Inspiratie

De film combineert het beste van twee werelden: feitelijke informatie, waarmee clustercommandanten en management hun verhaal goed kunnen vertellen én inspirerende beelden, waar brandweermannen en -vrouwen enorm trots op zijn. Hoe trots ze erop zijn, blijkt mede uit de kijkcijfers: de clip werd binnen een maand meer dan 1.500 keer bekeken op YouTube. Daar zijn wij dan weer heel trots op!

Film maken?

Meer weten over het produceren van een mooie film? Heb je een ingewikkeld verhaal te vertellen, dat kort, krachtig en begrijpelijk moet worden overgebracht? Neem dan contact op met Ron Overbeek of bel naar 050-5891717.