Gemeente Smallingerland – Drachten Wil Je Meemaken

De gemeente Smallingerland werkt aan grootscheepse binnenstadsrenovatie. Na een pitch koos de gemeente Smallingerland voor Statement voor de ontwikkeling van een meerjarige burgerparticipatiecampagne. De campagne startte in 2008 en loopt nog tot op de dag vandaag door.

 

Co-creatie

Statement ontwikkelde – samen met een groep Drachtsters – een strategisch communicatieplan, met als doel om tijdens de bouwperiode de koopstroom vast te houden. Het communicatieplan kwam via co-creatie tot stand. Statement organiseerde o.a. een werkconferentie, waarin ambtenaren, ondernemers, burgers en creatieven een dag lang het klooster in gingen, om samen plannen te bedenken rondom de binnenstadvernieuwing.

Drachten wil je meemaken

Het communicatieplan werd door ons vertaald in de campagne: “Drachten wil je meemaken!”. De bijzondere interactieve website www.dwjm.nl werd ontwikkeld, gebouwd en ingezet als hart van de campagne. Binnen zes weken na de lancering van de website, hadden al meer dan 600 mensen een persoonlijk profiel aangemaakt. In dat in de tijd dat Facebook en Twitter nog nauwelijks bekend waren.

 

Actiewebsite

De interactieve actiewebsite is volledig gericht op het vinden en binden van enthousiaste ambassadeurs voor Drachten. Mensen kunnen op de website hun eigen persoonlijke profiel aanmaken een beheren, vriendschapsverzoeken uitwisselen, blogs, polls, evenementen en foto-albums publiceren, groepen vormen en actiemateriaal bekijken en downloaden.

Drachtster Zondagen

De offline campagne wordt breed gevoerd, via commercials op lokale en regionale radio en televisie, advertenties in huis-aan-huisbladen, posters en city-displays. De campagne richt zich verder op het promoten van de Drachtster Zondagen: eens in de maand vinden er op zondag grootschalige culturele activiteiten plaats in en om het centrum van Drachten.

Meer weten?

Wil je meer weten, of wil je eens praten over de mogelijkheden die we voor jouw organisatie zien? Neem dan contact met ons op via 050-5891717.