Gezondheidseconomie in beeld in de provincie Drenthe

Op dinsdag 17 februari vond de Economielezing van de provincie Drenthe plaats, in een uitverkocht atrium van RTV Drenthe in Assen. De titel van de lezing was ‘De verzilvering van de vergrijzing’. Binnen het thema ‘Gezondheidseconomie’ lag de nadruk op levensloopflexibel wonen en zorg op afstand. De lezing werd geopend door gedeputeerde Ard van der Tuuk en ingeleid met twee korte films. Statement dacht mee met de projectgroep en maakte beide filmproducties. Ron Overbeek presenteerde de middag.

John Kauffeld, vice-voorzitter Raad van Bestuur van Espria en voorzitter VNO-NCW Drenthe pleitte in zijn lezing voor een deltaplan, waarin diverse partijen samenwerken om de zorg in de toekomst te kunnen waarborgen. Bert Pathuis, directeur van Pathuis en Partners, presenteerde het project ‘Wonen op het erf’, waarin hij verbindingen legt tussen wonen, zorg, gastvrijheid en toerisme. De volgende editie van de Economielezing van de provincie Drenthe vindt plaats op dinsdag 2 juni in De Hof van Saksen. Het thema van de lezing is dan Gezondheidseconomie en Food.

Inleidende films over Gezondheidseconomie

Statement ontwikkelde samen met Dimitri Boschma en Jelmer Buitenga enkele films die als inleiding dienden voor de lezingen. Deze films werden tijdens de lezing getoond en vervolgens veelvuldig gedeeld via het youtube-kanaal van de Provincie Drenthe en de sociale media van alle betrokkenen.

Bekijk de inleidende clip over Gezondheidseconomie in Drenthe:

Bekijk de clip over Telemonitoring (Scheper Ziekenhuis Emmen) en Wonen op het erf (Pathuis, Zeilen):