Groninger Ondernemingsprijs 2014

Net als in 2013 mocht Statement ook dit jaar de communicatie rondom de Groninger Ondernemingsprijs verzorgen. ZieOmmeZijde tekende voor de organisatie van het evenement zelf. Na een recordaantal aanmeldingen in het voorjaar, eindigde de campagne op 27 november met een feestelijke en ‘uitverkochte’ Finale in MartiniPlaza en de prijs voor XPAR Vision, die zich een jaar lang DE Groninger Onderneming mag noemen.

Film met pit!

Statement houdt van film. Film heeft pit, brengt emotie over en maakt complexe zaken simpel. Film nam dan ook een prominente plek in binnen de communicatiemix van de Groninger Ondernemingsprijs: de bijeenkomsten werden aangekondigd met film en ook op film vastgelegd. De drie finalisten werden in korte infomercials geportretteerd en gepresenteerd tijdens de finale. In de clips doorbreken we telkens de clichés uit de betreffende branche en belichten we de succesfactor van de finalist. Voor de productie werkten we dit jaar samen met Hans Geluk en Joshua Maldonado van PIT.

Online campagne

De website www.ondernemingsprijs.nl is de basis van de campagne. Alle nieuwsbrieven en berichten op de sociale media verwijzen daar naar. Voor de uitnodigingen werkten we samen met Uitgenodigd.nl die hiervoor een prachtige online oplossing hebben ontwikkeld. Om het bereik op sociale media te vergroten hebben we samen met StormMC een Facebook retargeting campagne opgezet. Daarmee konden we het aantal likes van de Facebookpagina verhogen en daarmee ook het bereik van de berichten.

Free publicity

Naast film, website, e-nieuwsbrieven en sociale media hebben we ook actief ingezet op free publicity. Speciaal voor de pers is op de website een aparte toolkit ingericht, waar foto’s, films en persberichten gedownload kunnen worden. Diverse lokale en regionale bladen en online magazines besteedden aandacht aan de genomineerden en de finalisten.

xparvision_dvhn

Over de GOP

De Groninger Ondernemingsprijs wordt ieder jaar door de Stichting Groninger Onderneming van het Jaar toegekend aan een uitmuntende onderneming die minstens vijf jaar bestaat, minimaal tien medewerkers heeft en uit stad of provincie Groningen komt.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze activiteiten rond de Groninger Ondernemingsprijs of wil je zelf binnenkort een event organiseren? Neem dan contact op met Shona of bel 050 589 17 17.