Infographic als jaarverslag voor de Provincie Groningen

De tijd van gortdroge en onleesbare jaarverslagen ligt gelukkig achter ons. Steeds vaker zien organisaties in dat jaarverslagen een prima, volwaardig communicatiemiddel zijn. Neem de provincie Groningen.

Afdeling Milieutoezicht van de provincie Groningen is verplicht om jaarlijks een verslag van haar activiteiten te publiceren. Intern was men het erover eens dat het dit jaar anders moest: een stuk korter dan de gebruikelijke 50 pagina’s. Statement wist het jaarverslag  te reduceren tot slechts acht A4’tjes zonder inbreuk te doen aan de volledigheid. Bovendien verhoogden we de leesbaarheid met tal van informatieve illustraties die vormgever Rutmer Zijlstra voor ons ontwierp.

jaarverslag_world3

Infographic als jaarverslag

Om te zorgen dat de ontvangers het jaarverslag ook bewaren, heeft het de vorm van een A2-poster gekregen. Dankzij een ingenieuze vouwwijze ontstaat een boekwerkje  dat zich tijdens het lezen ontvouwt tot de poster. Aan de achterzijde van de poster staan de feitelijkheden genoteerd, terwijl de voorzijde bestaat uit een infographic als jaarverslag die op speelse en begrijpelijke wijze de activiteiten van de afdeling Milieutoezicht uitbeelden.

Meer weten?

Meer weten over deze productie of ben je zelf op zoek naar een bijzonder en functioneel jaarverslag voor jouw organisatie? Neem contact op met Ron Overbeek of bel naar 050-5891717.