Online jaarverslag dierexperimenteel onderzoek

Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG wilden het jaarverslag over hun gezamenlijk  dierexperimenteel onderzoek graag voor het eerst volledig online publiceren. Statement adviseerde een one-page website, in volledig ‘responsive design’, met interviews en infographics.

Het dierexperimenteel onderzoek is ondergebracht bij CDP (Centrale Dienst Proefdieren) en FDD (Facultaire Dienst Dierverzorging). Om hierover zo open, pro-actief en transparant mogelijk te communiceren, werd Statement benaderd voor de ontwikkeling van een online jaarverslag.

Concept: one-page website
Statement heeft de klantwens vertaald naar een one-page website concept, uiteraard in lijn met de huisstijl van de RUG en volledig in responsive design vormgegeven. Dankzij het responsive design is de website zowel op de pc, tablet als smartphone optimaal te bekijken. Rutmer Zijlstra was verantwoordelijk voor het webdesign en de infographics, Vontis verzorgde de technische realisatie en Elmer Spaargaren de fotografie.responsive-rug-proefdier596

Thema: Verleden, Heden, Toekomst
For infinity: voor oneindig, dat is de slogan waarmee de RUG haar 400-jarig bestaan viert. Het thema ‘Verleden, Heden, Toekomst’ sluit hierbij aan. Zowel in de persoonlijke interviews met onderzoekers als in de infographics met de feitelijke informatie keert dit thema telkens terug.

Printvriendelijk pdf
Sommige gebruikers willen de teksten van het jaarverslag graag zwart-op-wit op papier hebben. Daarom hebben we een printvriendelijk pdf-bestand gemaakt. Gebruikers kunnen het bestand downloaden, printen en/of mailen. Het is summier vormgegeven, zodat het zowel print-, inkt- als milieuvriendelijk is.

Meer weten?
Meer weten over het ontwikkelen van een one-page website, responsive design of de ontwikkeling van een online jaarverslag voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Shona Dittner of bel naar 050-5891717.