Nieuwe naamstelling na fusie.

In april 2017 zijn OMC Noord en Hanzekliniek officieel opgegaan in één nieuwe organisatie: OMC HanzeKliniek. OMC HanzeKliniek is hét Oogheelkundig Medisch Centrum van Noord-Nederland waar alle voorkomende oogheelkundige zorg plaatsvindt. Door te fuseren is er één gespecialiseerde kliniek ontstaan waar cliënten terecht kunnen voor oogheelkunde, ooglaseren, lensimplantatie, brillen en contactlenzen. Statement kreeg de opdracht om in deze fusie strategisch mee te denken over de nieuwe naamstelling en een nieuwe huisstijl. Vervolgens mochten wij beide onderdelen verder uitwerken en produceren.

Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe huisstijl.

Tijdens de fusie vormde de nieuwe naam voor het nodige sentiment. Beide oude namen waren goed bekend bij het publiek en de verschillende (doorverwijzende) zorgverleners. Ze loslaten en kiezen voor een compleet nieuwe naam was daarom niet wenselijk. Het bleek ook niet noodzakelijk: door delen van beide namen te combineren ontstond een herkenbare, vertrouwde naam.

Het samengaan van de twee organisaties en het verdergaan onder één nieuwe naam was een goed moment om te kiezen voor een vernieuwde huisstijl die past bij de nieuw ontstane organisatie. Manisch Creatief ontwikkelde hiervoor een kleurenpalet en een nieuw logo. De kleurstelling is zo gekozen dat vanuit beide oude organisaties de meest herkenbare kleuren terugkomen. Het nieuwe logo heeft een duidelijk herkenbaar oog als symbool dat op alle communicatiemiddelen centraal staat. De nieuwe huisstijl is doorgevoerd in de gehele organisatie; drukwerk, buiten en binnenelementen van het pand, vlaggen, kop en schotels, enzovoort.

Nieuwe website en narrowcasting.

De ontwikkeling van de nieuwe huisstijl was een goed moment om een nieuwe website te introduceren. De oude website was gedateerd en in de loop der jaren haar structuur kwijtgeraakt. Samen met onze internetpartner Addnoise hebben wij een nieuwe website ontwikkeld die weer helemaal op een modern platform staat en bijzonder geschikt is voor gebruik op mobiele apparaten. Daarnaast is in dezelfde stijl (en in hetzelfde cms) de narrowcasting ontwikkeld. Deze slimme module maakt het mogelijk om overal waar internet is verschillende narrowcastings te vertonen op verschillende apparaten.

Informatie voor bezoekers

Narrowcasting.

Een mooie manier om de bezoekers in de wachtruimte te informeren is narrowcasting. Voor OMC HanzeKliniek maakte Statement een ontwerp waarbij o.a. een nieuwsbalk onder in beeld loopt. Deze balk wordt met een feed automatisch gevuld met items uit een externe nieuwsbron. Ook het actuele weer en de tijd worden automatisch getoond.

Ondersteuning in de uitvoering

Voor OMC HanzeKliniek hebben wij op basis van een communicatiestrippenkaart alle ondersteunende werkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor kon Statement alle bijkomende zaken makkelijk oppakken en op de achtergrond diverse wijzigingen doorvoeren. Denk hierbij aan alle wijzigingen in Google analytics, Google business, Google Search console, aanpassingen op alle sociale media, het uitwerken van diverse ontwerpen, teksten herschrijven, de website vullen, templates maken en contacten met diverse leveranciers onderhouden. Op deze manier hebben wij een grote hoeveelheid werk verricht die voor ons dagelijkse kost is, maar waarmee de opdrachtgever onbekend is en veel tijd kwijt zou zijn.

Ook communicatieondersteuning nodig?

Neem contact op