“Over de vakantie heen tillen?”

Je hoort het steeds eerder: soms al in mei. Een trend. Vooral in juni, de maand met de hoogste frequentie. Wees eens eerlijk. Hoe vaak heb jij het de afgelopen maand gehoord, of misschien zelfs wel gezegd? Tijdens vergaderingen, telefoongesprekken, bijeenkomsten, borrels: “Zullen we dat maar even over de vakantie heen tillen?”

Als je er goed over nadenkt: wat zeg je dan eigenlijk? Hoe makkelijk? En wat betekent het: een project over de vakantie heen tillen? In feite kras je twee maanden productiviteit van de kalender. We zoeken de zon op en schuiven de ontwikkelingen zó twee maanden voor ons uit, de koelkast in. Twee maanden! In de pauzestand, waarin niets gebeurt, terwijl we eigenlijk natuurlijk het verschil hadden kunnen maken. Hadden moeten maken!

“In feite kras je twee maanden productiviteit van de kalender.

Flierefluiten
OK, we hebben allemaal vakantie nodig, maar toch geen negen weken? Wie kan zich dat veroorloven? Twee, drie, sommigen misschien zelfs vier weken – hooguit – maar dan heb je het wel gehad. Dat houdt dus in, dat we minimaal vijf weken voor of na onze vakantie gewoon aan het flierefluiten zijn. Schadelijk voor bedrijven, organisaties en onze economie: dat kan anders!

Slimme plannen
Volgt nu een pleidooi voor ongebreidelde werklust? Nee! Wel een pleidooi voor het smeden van slimme plannen, het produceren van nieuwe media en het voorbereiden van een strategie voor het najaar. Ja, juist in de zomer. Op die mooie lange zomerdagen, -avonden en -nachten leg je maar zo de basis voor nieuwe producten, diensten en campagnes. En dan ben je in september de eerste die ermee naar buiten komt. Fris. Scherp. Geïnspireerd en goed voorbereid. Dat is wat ik bedoel!

“Op die mooie lange zomeravonden leg je maar zo de basis voor nieuwe dingen.

Wij draaien door!
Statement wenst je een gezonde en zonnige zomer met twee gezichten: enerzijds de welverdiende rust, ontspanning en reflectie en anderzijds de creatieve opbouw naar een spannend en avontuurlijk najaar. Je weet het: Statement draait – zoals altijd – door in de zomer. Als je nou slim bent, maak je daar gebruik van. Mail ons direct.

Wij kijken er naar uit!