Portfolio

Ons portfolio geeft een impressie van de opdrachten die wij in het verleden hebben uitgevoerd. Die variëren van brochures, presentaties tot korte films, websites en meer. Ook krijg je hier een beeld van de bedrijven / overheden en instellingen waar wij voor werken.

Online positionering Kremer Zand en Grind

Statement kreeg de vraag om als bureau de benodigde communicatieondersteuning te leveren voor de online positionering van Kremer Zand en Grind.

Nieuwe huisstijl OMC HanzeKliniek na fusie

Statement kreeg de opdracht om in de fusie tussen OMC Noord en Hanzekliniek strategisch mee te denken over een nieuwe naam en een nieuwe huisstijl, maar ook om beide onderdelen uit te werken en te produceren.

Communicatie Maggie’s Nederland

Het eerste Maggie’s Center in Nederland komt in Groningen te staan. Maggie’s Centers zijn vernoemd naar Maggie Keswick Jencks, een Britse vrouw die in 1993 (opnieuw) de diagnose borstkanker kreeg. Gedurende deze periode ontstaat het idee om een kankercentrum op te richten. In 1996 opent…

Start re-integratiebedrijf Loods 20b

Niet altijd komen de kwaliteiten van jongeren tot hun recht op een reguliere school. Om te voorkomen dat ze hun startkwalificatie mislopen, krijgen ze bij Loods 20b de kans een ambacht te leren via het leerling-meester principe. Statement zette voor het startende re-integratiebedrijf alle communicatiemiddelen…

Omgevingscommunicatie: Dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl

Tussen Eemshaven en Delfzijl ligt een bijna 12 kilometer lange zeedijk, die niet meer voldoet aan alle normen. Daarom heeft het waterschap Noorderzijlvest de opdracht gegeven om deze dijk te verbeteren, door haar hoger en breder te maken. Boskalis en KWS Infra hebben deze opdracht…

Eurosonic Business House: business2creative

Tijdens Eurosonic Noorderslag fungeerde het Vindicat gebouw vier dagen lang als het Eurosonic Business House: de centrale uitvalsbasis voor ondernemers om het festival te bezoeken, de sfeer te proeven en te netwerken. Op vrijdagmiddag 13 januari werd voor het eerst ook een inhoudelijk ‘business2creative’ programma…

Groninger Ondernemingsprijs 2016

Net als in 2013, 2014 én 2015 verzorgde Statement ook in 2016 de campagne voor de Groninger Ondernemingsprijs. ZieOmmeZijde nam wederom de organisatie van het evenement op zich. Tijdens de feestelijke finale-avond in MartiniPlaza Groningen kwam Eska als winnaar uit de bus. In 2016 hebben we…

Drentse Onderneming van het Jaar

Statement kreeg de opdracht om de complete campagne op te zetten en uit te voeren voor de Drentse Onderneming van het Jaar. Samen met ZieOmmeZijde die de organisatie op zich nam, werd in 2016 de eerste editie opgezet en gedraaid. De eerste winnaar werd De Groot Installatiegroep uit Emmen.

Europa om de hoek Kijkdagen 2016

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen laten projecten aan het publiek zien wat gebeurt met Europees geld. Voor het derde achtereenvolgende jaar was Statement betrokken bij de communicatie rondom deze dagen.

Bedrijfspresentatie GreenSoter

Aan je partners en de pers laten zien wie je bent nadat je bent overgenomen door een Chinees bedrijf. Aan Statement de opdracht om voor Embed Engineering een bedrijfspresentatie/evenement te organiseren en te presenteren.

Groninger Ondernemingsprijs 2015

Net als in 2013 en 2014 verzorgde Statement ook in 2015  – samen met ZieOmmeZijde – respectievelijk de campagne en de organisatie van de Groninger Ondernemingsprijs. Tijdens de spectaculaire finale-avond in MartiniPlaza werd OPHTEC als winnaar uitgeroepen. In 2015 hebben we de lijn van 2013…

eurosonic noorderslag

Eurosonic Noorderslag Ondernemersclub

Wat krijg je wanneer je Groningen, goede muziek en netwerken bij elkaar optelt? Precies! Eurosonic Noorderslag. Omdat wij het festival een zeer warm hart toedragen, zijn we al jaren sponsor van de Ondernemersclub Eurosonic Noorderslag.

Europa om de hoek Kijkdagen 2015

Aan het publiek laten zien wat er bij projecten om de hoek gebeurt met Europees geld en waarom de projecten daar zo trots op zijn. Dát is waar het tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen om gaat.

innovatiecluster-drachten

Propositie Innovatiecluster Drachten

Het Innovatiecluster Drachten heeft Statement gevraagd hen te ondersteunen bij het ontwikkelen en vaststellen van de propositie. Het Innovatiecluster Drachten is een samenwerkingsverband tussen hoogwaardige- en innovatieve bedrijven en de gemeente Smallingerland.

cultuureducatie-met-kwaliteit

Cultuuronderwijs met kwaliteit in Groningen

Cultuureducatie met Kwaliteit Groningen wil cultuuronderwijs terugbrengen naar het hart van het onderwijs, en nodigt daarvoor scholen, cultuuraanbieders en culturele instellingen uit om samen te komen met goede plannen en ideeën…

Bewonerscommunicatie Noorderplantsoen Groningen

Jaarlijks houdt Gemeente Groningen een informatieavond voor omwonenden van het Noorderplantsoen. De organisatie is in handen van Statement. Omdat we …

Gemeente Delfzijl | Koers 2022

Statement ontwikkelde een bijzondere campagne voor de gemeente Delfzijl om toekomstplannen naar buiten te brengen.

Communicatie Humanitas Groningen Stad

Humanitas afdeling Groningen stad biedt diensten op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Vrijwilligers vormen de kern van deze activiteiten. Het doel is dat iedereen volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij.

noord nederlandse dans

De communicatie van Noord Nederlandse Dans

Internationaal dansgezelschap Noord Nederlandse Dans was één van onze creatiefste klanten ooit. We zijn er dan ook erg trots op, dat we van 2009 tot en met 2012 veelvuldig en nauw betrokken waren bij hun communicatie.

Economisch Actieprogramma Groningen 2012-2015

Elke vier jaar stelt de provincie Groningen een Economisch Actieprogramma op. Statement adviseerde de provincie bij de totstandkoming van dit strategische visiedocument.

Infographic als jaarverslag voor de Provincie Groningen

De tijd van gortdroge en onleesbare jaarverslagen ligt gelukkig achter ons. Steeds vaker zien organisaties in dat jaarverslagen een prima, volwaardig communicatiemiddel zijn. Statement ontwikkelde een infographic als jaarverslag voor de de provincie Groningen.

Galafilm VNO-NCW Noord

Ieder jaar organiseert VNO-NCW Noord na de zomer het Ondernemersgala om het nieuwe seizoen feestelijk te openen. In 2012 en 2013 was Statement verantwoordelijke voor de Galafilm.

Communicatie De ASSwijzer

In de hoofden van 170.000 Nederlanders heerst chaos omdat ze lijden aan een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Om hen te helpen hebben Irene Steenman en Tineke van der Veer de ASSwijzer ontwikkeld.

logo snn

Europa Kijkdagen Noord Nederland

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen openen projecten die Europese subsidie ontvangen hun deuren voor publiek. In Noord-Nederland worden meer dan 150 projecten financieel ondersteund door diverse Europese fondsen.

Campagne Drenthe Mantelzorg Vriendelijk

Er is momenteel onvoldoende herkenning, erkenning en begrip voor de problematiek van werkende mantelzorgers. De campagne Drenthe Mantelzorg Vriendelijk moet hier verandering in brengen.

Platform Maatschappelijk Ondernemen Groningen

Maatschappelijk Ondernemen in Groningen

Platform Maatschappelijk Ondernemen Groningen (PMOG) is een actief netwerk voor ondernemers met meer dan gemiddelde interesse in MBO. Statement toont haar maatschappelijke betrokkenheid door tegen gereduceerd tarief diverse communicatieactiviteiten te verzorgen voor PMOG.

Filmportretten Healthy Ageing – UMCG ERIBA

Begin 2012 won Statement de pitch voor de productie van elf filmportretten over de onderzoekers van het vooruitstrevende European Research Institute for the Biology of Ageing (ERIBA).

Gezondheidseconomie in beeld in de provincie Drenthe

Op dinsdag 17 februari vond de Economielezing van de provincie Drenthe plaats, in een uitverkocht atrium van RTV Drenthe in Assen. De titel van de lezing was ‘De verzilvering van de vergrijzing’. Binnen het thema ‘Gezondheidseconomie’ lag de nadruk op levensloopflexibel wonen en zorg op afstand. De lezing werd geopend door gedeputeerde Ard van der Tuuk en ingeleid met twee korte films. Statement dacht mee met de projectgroep en maakte beide filmproducties. Ron Overbeek presenteerde de middag.

Communicatie Provincie Groningen

Statement werkt al geruime tijd voor de provincie Groningen. De afgelopen jaren voerden wij diverse opdrachten uit: van het schrijven van artikelen tot het bedenken en uitwerken van complete campagnes.

Jaarverslag Agentschap Telecom

Voor Agentschap Telecom ontwikkelde Statement het jaarverslag 2008. Kenmerkend voor deze productie is de combinatie van persoonlijke en betrokken interviews en unieke fotografie.

website-online-subsidieplatform

Website 123subsidie

Voor het Samenwerkingsverband Noord-Nederland produceerden wij www.123subsidie.nl. De site biedt ondernemers een overzicht van subsidie-mogelijkheden in Noord-Nederland.

drachten wil je meemaken

Gemeente Smallingerland – Drachten Wil Je Meemaken

De gemeente Smallingerland werkt aan grootscheepse binnenstadsrenovatie. Na een pitch koos de gemeente Smallingerland voor Statement voor de ontwikkeling van een meerjarige burgerparticipatiecampagne.

Website Chemie Park Delfzijl

De website van Chemie Park Delfzijl is totaal vernieuwd. De site over de bedrijven, het nieuws en de innovaties op het chemiepark is zowel aan de voor- als achterkant compleet veranderd.

Campagne Kamer van Koophandel

Voor de Kamer van Koophandel Noord-Nederland ontwikkelde Statement de multimediale campagne ‘Verder met ondernemen’.

website-online-subsidieplatform

Online subsidieplatform 123subsidie.nl volledig vernieuwd

Samenwerkingsverband Noord-Nederland beheert al meer dan 20 jaar talrijke subsidies en regelingen voor ondernemers in Noord-Nederland. Vorig jaar won de website 123subsidie.nl in Ierland een prestigieuze Europese Innovatieprijs.

Online jaarverslag dierexperimenteel onderzoek

Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG wilden het jaarverslag over hun gezamenlijk dierexperimenteel onderzoek graag voor het eerst volledig online publiceren. Statement adviseerde een one-page website, in volledig ‘responsive design’, met interviews en infographics.

veiligheidsregio-groningen

Film Veiligheidsregio Groningen

Statement won de pitch en maakte een nieuwe film voor Veiligheidsregio Groningen. Clustercommandanten gebruiken de film om uit te leggen wat Veiligheidsregio Groningen is en waar de organisatie voor staat.

Groninger Ondernemingsprijs 2014

Net als in 2013 mocht Statement ook dit jaar de communicatie rondom de Groninger Ondernemingsprijs verzorgen. Na een recordaantal aanmeldingen in het voorjaar, eindigde de campagne met een feestelijke en ‘uitverkochte’ Finale in MartiniPlaza en de prijs voor XPAR Vision.

Website Kwartier Zorg en Welzijn

Online zichtbaarheid, met als basis een aantrekkelijke en effectieve website, is voor iedere organisatie van groot belang. Dat is ook Kwartier Zorg & Welzijn niet ontgaan.

Openingsfilm Nationale Viering 5 mei

Hoe tof is het, als je een jaar lang de tijd krijgt om een filmproductie te bedenken en te realiseren, die uiteindelijk vertoond wordt op een doek van 10 x 3 meter in een theater…

Groninger Ondernemingsprijs 2013

Ieder jaar kent Stichting Groninger Ondernemingsprijs de gelijknamige prijs toe aan een uitmuntende onderneming uit de stad of de provincie Groningen. Statement verzorgt alle marketing- en communicatieacties rondom de prijs. Vanaf de eerste Kick-off bijeenkomst voor de zomer tot en met de dag na de finaleavond.

animatie over co-creatie website 123 subsidie

Animatie over co-creatie 123subsidie.nl

Eén van onze mooiste co-creatietrajecten – 123subsidie.nl – is genomineerd voor de Europese Prijs voor Innovatieve Overheidsprojecten.
Samenwerkingsverband Noord Nederland vroeg ons een animatieclip te produceren waarin we verleden, heden en toekomst van de subsidiezoeker presenteren.