Portfolio

Ons portfolio geeft een impressie van de opdrachten die wij in het verleden hebben uitgevoerd. Die variëren van brochures, presentaties tot korte films, websites en meer. Ook krijg je hier een beeld van de bedrijven / overheden en instellingen waar wij voor werken.

Communicatie Maggie’s Nederland

Het eerste Maggie’s Center in Nederland komt in Groningen te staan. Maggie’s Centers zijn vernoemd naar Maggie Keswick Jencks, een Britse vrouw die in 1993 (opnieuw) de diagnose borstkanker kreeg. Gedurende deze periode ontstaat het idee om een kankercentrum op te richten. In 1996 opent…

Start re-integratiebedrijf Loods 20b

Niet altijd komen de kwaliteiten van jongeren tot hun recht op een reguliere school. Om te voorkomen dat ze hun startkwalificatie mislopen, krijgen ze bij Loods 20b de kans een ambacht te leren via het leerling-meester principe. Statement zette voor het startende re-integratiebedrijf alle communicatiemiddelen…

Groninger Ondernemingsprijs 2016

Net als in 2013, 2014 én 2015 verzorgde Statement ook in 2016 de campagne voor de Groninger Ondernemingsprijs. ZieOmmeZijde nam wederom de organisatie van het evenement op zich. Tijdens de feestelijke finale-avond in MartiniPlaza Groningen kwam Eska als winnaar uit de bus. In 2016 hebben we…

Drentse Onderneming van het Jaar

Statement kreeg de opdracht om de complete campagne op te zetten en uit te voeren voor de Drentse Onderneming van het Jaar. Samen met ZieOmmeZijde die de organisatie op zich nam, werd in 2016 de eerste editie opgezet en gedraaid. De eerste winnaar werd De Groot Installatiegroep uit Emmen.

Bedrijfspresentatie GreenSoter

Aan je partners en de pers laten zien wie je bent nadat je bent overgenomen door een Chinees bedrijf. Aan Statement de opdracht om voor Embed Engineering een bedrijfspresentatie/evenement te organiseren en te presenteren.

Groninger Ondernemingsprijs 2015

Net als in 2013 en 2014 verzorgde Statement ook in 2015  – samen met ZieOmmeZijde – respectievelijk de campagne en de organisatie van de Groninger Ondernemingsprijs. Tijdens de spectaculaire finale-avond in MartiniPlaza werd OPHTEC als winnaar uitgeroepen. In 2015 hebben we de lijn van 2013…

eurosonic noorderslag

Eurosonic Noorderslag Ondernemersclub

Wat krijg je wanneer je Groningen, goede muziek en netwerken bij elkaar optelt? Precies! Eurosonic Noorderslag. Omdat wij het festival een zeer warm hart toedragen, zijn we al jaren sponsor van de Ondernemersclub Eurosonic Noorderslag.

cultuureducatie-met-kwaliteit

Cultuuronderwijs met kwaliteit in Groningen

Cultuureducatie met Kwaliteit Groningen wil cultuuronderwijs terugbrengen naar het hart van het onderwijs, en nodigt daarvoor scholen, cultuuraanbieders en culturele instellingen uit om samen te komen met goede plannen en ideeën…

noord nederlandse dans

De communicatie van Noord Nederlandse Dans

Internationaal dansgezelschap Noord Nederlandse Dans was één van onze creatiefste klanten ooit. We zijn er dan ook erg trots op, dat we van 2009 tot en met 2012 veelvuldig en nauw betrokken waren bij hun communicatie.

Economisch Actieprogramma Groningen 2012-2015

Elke vier jaar stelt de provincie Groningen een Economisch Actieprogramma op. Statement adviseerde de provincie bij de totstandkoming van dit strategische visiedocument.

Galafilm VNO-NCW Noord

Ieder jaar organiseert VNO-NCW Noord na de zomer het Ondernemersgala om het nieuwe seizoen feestelijk te openen. In 2012 en 2013 was Statement verantwoordelijke voor de Galafilm.

logo snn

Europa Kijkdagen Noord Nederland

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen openen projecten die Europese subsidie ontvangen hun deuren voor publiek. In Noord-Nederland worden meer dan 150 projecten financieel ondersteund door diverse Europese fondsen.

Campagne Drenthe Mantelzorg Vriendelijk

Er is momenteel onvoldoende herkenning, erkenning en begrip voor de problematiek van werkende mantelzorgers. De campagne Drenthe Mantelzorg Vriendelijk moet hier verandering in brengen.

Filmportretten Healthy Ageing – UMCG ERIBA

Begin 2012 won Statement de pitch voor de productie van elf filmportretten over de onderzoekers van het vooruitstrevende European Research Institute for the Biology of Ageing (ERIBA).

Gezondheidseconomie in beeld in de provincie Drenthe

Op dinsdag 17 februari vond de Economielezing van de provincie Drenthe plaats, in een uitverkocht atrium van RTV Drenthe in Assen. De titel van de lezing was ‘De verzilvering van de vergrijzing’. Binnen het thema ‘Gezondheidseconomie’ lag de nadruk op levensloopflexibel wonen en zorg op afstand. De lezing werd geopend door gedeputeerde Ard van der Tuuk en ingeleid met twee korte films. Statement dacht mee met de projectgroep en maakte beide filmproducties. Ron Overbeek presenteerde de middag.

Communicatie Provincie Groningen

Statement werkt al geruime tijd voor de provincie Groningen. De afgelopen jaren voerden wij diverse opdrachten uit: van het schrijven van artikelen tot het bedenken en uitwerken van complete campagnes.

veiligheidsregio-groningen

Film Veiligheidsregio Groningen

Statement won de pitch en maakte een nieuwe film voor Veiligheidsregio Groningen. Clustercommandanten gebruiken de film om uit te leggen wat Veiligheidsregio Groningen is en waar de organisatie voor staat.

Groninger Ondernemingsprijs 2014

Net als in 2013 mocht Statement ook dit jaar de communicatie rondom de Groninger Ondernemingsprijs verzorgen. Na een recordaantal aanmeldingen in het voorjaar, eindigde de campagne met een feestelijke en ‘uitverkochte’ Finale in MartiniPlaza en de prijs voor XPAR Vision.

Openingsfilm Nationale Viering 5 mei

Hoe tof is het, als je een jaar lang de tijd krijgt om een filmproductie te bedenken en te realiseren, die uiteindelijk vertoond wordt op een doek van 10 x 3 meter in een theater…

Groninger Ondernemingsprijs 2013

Ieder jaar kent Stichting Groninger Ondernemingsprijs de gelijknamige prijs toe aan een uitmuntende onderneming uit de stad of de provincie Groningen. Statement verzorgt alle marketing- en communicatieacties rondom de prijs. Vanaf de eerste Kick-off bijeenkomst voor de zomer tot en met de dag na de finaleavond.

animatie over co-creatie website 123 subsidie

Animatie over co-creatie 123subsidie.nl

Eén van onze mooiste co-creatietrajecten – 123subsidie.nl – is genomineerd voor de Europese Prijs voor Innovatieve Overheidsprojecten.
Samenwerkingsverband Noord Nederland vroeg ons een animatieclip te produceren waarin we verleden, heden en toekomst van de subsidiezoeker presenteren.