Omgevingscommunicatie: Dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl

Tussen Eemshaven en Delfzijl ligt een bijna 12 kilometer lange zeedijk, die niet meer voldoet aan alle normen. Daarom heeft het waterschap Noorderzijlvest de opdracht gegeven om deze dijk te verbeteren, door haar hoger en breder te maken. Boskalis en KWS Infra hebben deze opdracht gegund gekregen. Zij vormen voor deze opdracht een combinatie, onder de naam Ommelanderdiek. Statement mag de omgevingscommunicatie verzorgen voor Ommelanderdiek.

Omgevingscommunicatie
Het project Dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl zal ongeveer twee jaar in beslag nemen. Natuurlijk moet daar de omgeving bij betrokken worden. Ommelanderdiek heeft Statement gevraagd om de communicatie rondom de bouwwerkzaamheden te verzorgen. Een prachtige opdracht die perfect past bij ons profiel en portfolio en die wij dus met veel enthousiasme hebben aangenomen.

Communicatie op detacheringsbasis
Onze communicatieadviseur Shona is sinds 1 december gedetacheerd bij Ommelanderdiek. Juist voor dit soort complexe en meerjarige opdrachten is deze samenwerkingsvorm ideaal. Ommelanderdiek heeft de beschikking over een ervaren communicatieadviseur, met de kracht van een bureau erachter. Zo is de continuïteit gewaarborgd en kan extra capaciteit heel snel geregeld worden!

Meer weten over de dijkverbetering?
Als je op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen rondom de dijkverbetering, ga dan eens een kijkje nemen op de website, volg het project via de sociale media (@dijkverbetering) of kom eens langs in het Bezoekerscentrum aan de Noordersingel 1 in Delfzijl. Je kunt natuurlijk ook Shona even mailen. Ze vertelt graag meer!

Tijdelijke communicatiekracht nodig?
Wil je juist meer weten over extra communicatiekracht, op basis van detachering of een communicatiestrippenkaart? Lees dan verder op Communicatiemanagement of neem direct contact op met Ron.