Propositie Innovatiecluster Drachten

Innovatiecluster Drachten heeft Statement gevraagd hen te ondersteunen bij het ontwikkelen en vaststellen van de propositie. Het cluster is een samenwerkingsverband tussen hoogwaardige en innovatieve bedrijven en de gemeente Smallingerland met als doel de regio als innovatief, technologisch en kennisintensief op de kaart te zetten. Innovatiecluster Drachten bestaat momenteel uit twaalf bedrijven en groeit gestaag.

Interactieve sessies, maar dan bijzonder

Statement pakt dergelijke vraagstukken het liefst interactief aan. Maar we wilden het deze keer ook bijzonder maken en de deelnemers aan de interactieve sessies uit hun comfortzone halen. Vandaar dat we een Innovatie Safari hebben georganiseerd: op één dag langs verschillende aangesloten bedrijven om op die manier niet alleen te praten over innovatie, maar juist te zien, horen, voelen, ademen. Oftewel: beleven!

Innovatie Safari in oldtimerbus

Op donderdag 7 mei reed daarom een opvallende, gele oldtimer bus een dag lang kriskras door Drachten. We bezochten acht van de twaalf bij het cluster aangesloten bedrijven. In de bus zat een gezelschap van 25 deelnemers, variërend van studenten, journalisten, managers, directeuren, ambtenaren tot de wethouder Nieske Ketelaar. De Safari had als doel om ‘the Big Five’ op het gebied van innovatie te spotten. Op basis van alle input schrijven wij nu de propositie. Op 16 juni, tijdens de Uitvinderswedstrijd, in De Lawei in Drachten presenteerden we de uitkomsten aan het bredere publiek.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar de uitkomsten? Hou dan het Innovatiecluster Drachten in de gaten. Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Neem dan contact op met Ron.