Statement op ‘Low Car Diet’

Sinds 10 september heeft Statement zichzelf op Low Car Diet gezet. Low Car Diet is een initiatief van Urgenda, dat bedrijven uitdaagt om een maand lang zo duurzaam mogelijk te reizen. Samen met meer dan 100 ondernemingen en 1.000 deelnemers zullen we de auto een maand lang zo min mogelijk gebruiken. De kilometers van en naar het Martinikerkhof zijn deze maand dus groener dan ooit!

Werkend Nederland legt jaarlijks 136 miljard kilometers af in 7,6 miljoen auto’s. Van de zakelijke kilometers wordt 85% met de auto afgelegd, 14% met het OV en slechts 1% op de fiets. Bedenk daarbij, dat autokilometers de duurste en meest inefficiënte kilometers zijn die er bestaan. Ga maar na: de meeste auto’s staan 23 uur per dag stil. Dat kan veel efficiënter!

Speeddate met mobiliteit

Al onze medewerkers hebben een maand lang een mobiliteitskaart ter beschikking gekregen. Hiermee kunnen we gebruik maken van trein, metro, bus, OV-fietsen, highspeed e-bikes en werk- en vergaderruimtes op stations. Gratis en voor niks! ‘Het is een speeddate met mobiliteit’, zo omschrijft Low Car Diet haar initiatief zelf, ‘dé kans om achter elkaar snel meerdere (nieuwe) vervoersoplossingen uit te proberen.’  Tijdens het slotevenement op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, wordt de onderneming met de meeste groene kilometers bekend gemaakt. Of Statement dat wordt? We houden je op de hoogte!