Workshop social media in het onderwijs

Ben je werkzaam in het onderwijs? Ontdek dan wat sociale media voor jouw school kunnen betekenen. Statement verzorgt in samenwerking met onderzoek- en communicatiebureau BOP de workshop ‘De Kracht van Social Media in het Onderwijs’. Tijdens de workshop social media leer je, hoe je op een doeltreffende en verantwoorde manier verbindingen legt met leerlingen, ouders, collega’s en vakgenoten. Dit leidt onder andere tot meer naamsbekendheid, een positief en moderner imago, meer betrokkenheid en een flinke besparing op drukwerk- en portokosten.

In de workshop ‘De Kracht van Social media in het Onderwijs’ bieden we theorie, praktijkkennis en duidelijke instructies aan, waarmee deelnemers actief aan de slag kunnen. De workshop duurt een dagdeel en is bedoeld voor directieleden, teamleiders en/of leraren. De inhoud stemmen we volledig af op de wensen, vragen en problemen per school. We geven inzicht in de karakteristieken van diverse sociale media, laten kansen (en bedreigingen) zien en geven praktische tips over het gebruik van sociale media in het dagelijks werk.

Diverse werkvormen

Naast een algemene plenaire inleiding – inclusief vragen en discussie – zijn er diverse werkvormen mogelijk, zoals een Lagerhuis-debat tussen (vermeende) voor- en tegenstanders, deelsessies waarin deelnemers concrete toepassingen bedenken en een laptop/tabletsessie, waarin deelnemers meteen aan de slag gaan met het aanmaken, inrichten en optimaliseren van profielen. We behandelen de meest populaire sociale netwerken zoals Facebook, YouTube, Twitter, Linkedin, Google+, Instagram, Hootsuite en Yammer. Op verzoek kunnen we ook andere netwerken behandelen. Directie- en stafleden kunnen werken aan het formuleren van een social media strategie, als onderdeel van hun corporate marketing- en communicatieplan. Uiteraard bespreken we de mogelijkheden vooraf, zodat we de tijd optimaal kunnen benutten.

Interessant?

Vind je een workshop over social media interessant voor jouw school? Wil je samen met een aantal collega’s zo’n workshop organiseren en/of volgen? Heb je andere ideeën? Neem dan contact op met Ron Overbeek Bel: 050 589 17 17.