Communicatie Ommelanderdiek

In opdracht van het waterschap Noorderzijlvest werkt Ommelanderdiek aan de dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl. Ommelanderdiek is een combinatie van Boskalis Nederland en KWS Infra. Statement verzorgt voor dit meerjarige project de bouwcommunicatie namens opdrachtnemer Ommelanderdiek en de publiekscommunicatie namens opdrachtgever waterschap Noorderzijlvest.

Projectcommunicatie

Adviseur op locatie

Voor de communicatie rondom de dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl werkt één van onze adviseurs op vaste dagen op het projectkantoor in Delfzijl. Statement ondersteunt zowel de opdrachtgever als de aannemerscombinatie in hun communicatie.

Online kanalen
In een goed afgestemd communicatieplan is afgesproken welke media en kanalen er worden ingezet tijdens het project. Voor de dijkverbetering maken wij gebruik van een projectwebsite op basis van het cms van het waterschap Noorderzijlvest. Voor de sociale media is gekozen voor een Facebookpagina en een Twitterprofiel. Daarnaast maken wij gebruik van een specifieke infra-app: de BouwApp.

Video

PrachtigeLuchtvideo's

De werkzaamheden leggen wij regelmatig vast op beeld. Dat doen wij voornamelijk vanuit de lucht. Dit levert prachtige plaatjes op en een goed overzicht van het werk.

Luchtbeelden van jouw project?

Neem contact op
In beeld brengen van mensen

Laten zien wie je bent en wat je doet.

Aan de dijkverbetering werken heel veel mensen. Dat doen ze niet alleen buiten, maar ook binnen op kantoor. Het is goed om die mensen te laten zien en vertellen wat ze allemaal doen. Dat geeft een mooi beeld van de organisatie, maar wekt tevens vertrouwen naar de omgeving. Zo maakten wij onder andere portretten van:

Lees de portretten in het magazine.

Achtergrondinformatie

Uitgebreid magazine.

Om de omgeving te informeren over de achtergrond van de werkzaamheden en om te laten zien wie er zoal aan de dijkverbetering werken, schreven we een uitgebreid magazine.

Lees het magazine
Fotografie

Beelden zeggen meer dan woorden.

Regelmatig maken wij foto's van het werk. Dit doen wij om later te kunnen terugkijken hoe het er tijdens de werkzaamheden uitzag. Veel van deze beelden laten zich uitstekend delen met de omwonenden. Door te tonen wat er gebeurt kweek je betrokkenheid en begrip. Dat kan belangrijk zijn in het accepteren van ongemakken die soms onvermijdelijk zijn.

De ontwerpen van de dijk tonen we in 360°.

Klik in het onderstaande beeld en sleep met de muis (of vinger) in het rond. Klik op de rechthoekige inzetjes om naar een volgende locatie te vliegen.

Evenementen

Open dagen.

De Dag van de Bouw is hét jaarlijkse evenement waarbij de omgeving wordt uitgenodigd een kijkje te komen nemen op de bouwplaats. Ook hier ondersteunden wij de communicatie door wervende advertenties te plaatsen, het evenement vast te leggen op foto en film, en de productie van allerlei materialen voor de dag zelf.

Beleef de dijkverbetering virtueel.

Hoe laat je mensen de werkzaamheden beleven als ze niet op het werkterrein mogen komen? Wij maakten een 360° film die met een VR-bril een beleving van zeer hoog niveau geeft.

Beleving

Bezoekerscentrum.

Gedurende het hele project vormt het bezoekerscentrum een plek waar omwonenden langs kunnen komen en informatie inwinnen over de dijkverbetering. Men neemt hier kennis van de diverse ontwerpen, maar ook van de werkzaamheden in de eigen directe omgeving. Tevens is met de hier aanwezige VR-brillen een virtuele 360° excursie te maken over het werkterrein. Het bezoekerscentrum is op werkdagen geopend van 09.00 -15.00 uur en is dicht bij de werkzaamheden gesitueerd.

Ook communicatie-ondersteuning nodig?

Grote projecten op stapel staan en op zoek naar iemand die de volledige communicatie verzorgt?