Communicatie Ommelanderdiek

In opdracht van het waterschap Noorderzijlvest werkte Ommelanderdiek aan de dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl. Ommelanderdiek is een combinatie van Boskalis Nederland en KWS Infra. Statement verzorgde voor dit meerjarige project de bouwcommunicatie namens opdrachtnemer Ommelanderdiek en de publiekscommunicatie namens opdrachtgever waterschap Noorderzijlvest.

Projectcommunicatie

Adviseur op locatie

Voor de communicatie rondom de dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl werkte één van onze adviseurs op vaste dagen op het projectkantoor in Delfzijl. Statement ondersteunde zowel de opdrachtgever als de aannemerscombinatie in hun communicatie.

Online kanalen
In een goed afgestemd communicatieplan was afgesproken welke media en kanalen er werden ingezet tijdens het project. Voor de dijkverbetering maakten wij gebruik van een projectwebsite op basis van het cms van het waterschap Noorderzijlvest. Voor de sociale media was gekozen voor een Facebookpagina en een Twitterprofiel. Daarnaast maakten wij gebruik van een specifieke infra-app: de BouwApp.

(Links op de foto onze adviseur Nico Visser, rechts Fabian Debats van Viemr)

Video

PrachtigeLuchtvideo's

De werkzaamheden legden wij regelmatig vast op beeld. Dat deden wij voornamelijk vanuit de lucht. Dit leverde prachtige plaatjes op en een goed overzicht van het werk.

Luchtbeelden van jouw project?

Neem contact op
In beeld brengen van mensen

Laten zien wie je bent en wat je doet.

Aan de dijkverbetering werkten heel veel mensen. Dat deden ze niet alleen buiten, maar ook binnen op kantoor. Het was goed om die mensen te laten zien en te laten vertellen wat ze allemaal deden. Dat gaf een mooi beeld van de organisatie, maar wekte tevens vertrouwen naar de omgeving. Zo maakten wij onder andere portretten van:

Lees de portretten in het magazine.

Achtergrondinformatie

Uitgebreide magazines.

Om de omgeving te informeren over de achtergrond van de werkzaamheden en om te laten zien wie er zoal aan de dijkverbetering werken, schreven we twee uitgebreide magazines.

Lees deel 1 Lees deel 2

Fotografie

Beelden zeggen meer dan woorden.

Regelmatig maakten wij foto's van het werk. Dit deden wij om later te kunnen terugkijken hoe het er tijdens de werkzaamheden uitzag. Veel van deze beelden lieten zich uitstekend delen met de omwonenden. Door te tonen wat er gebeurde, werd er betrokkenheid en begrip gekweekt. Dat kan belangrijk zijn in het accepteren van ongemakken die soms onvermijdelijk zijn.

Project in beeld

Fotoboek.

Als blijvende herinnering aan het project is bij de eindoplevering aan alle medewerkers en omwonenden een fotoboek uitgereikt. In dit boek staat een overzicht van de werkzaamheden die van 2017 tot en met 2019 hebben plaatsgevonden aan de dijk.

Bekijk het boek
Evenementen

Open dagen.

De Dag van de Bouw is hét jaarlijkse evenement waarbij de omgeving wordt uitgenodigd een kijkje te komen nemen op de bouwplaats. Ook hier ondersteunden wij de communicatie door wervende advertenties te plaatsen, het evenement vast te leggen op foto en film, en de productie van allerlei materialen voor de dag zelf.

360 graden films

Bekijk de virtuele dijkexcursies

Excursie 1

Maak een virtuele dijkexcursie over de werkzaamheden aan de dijk tussen Delfzijl en Eemshaven. Kijk rond op de dijk en bekijk de werkzaamheden van heel dichtbij. Rij mee met een vrachtwagen en een shovel, vlieg over de dijk en neem een kijkje in de dijk.

Bekijk op YouTube

Excursie 2

In deze virtuele 360 graden excursie leggen we uit hoe het aanbrengen van hillblocks op de zeedijk tussen Delfzijl en Eemshaven in zijn werk gaat. Rij mee met een 4x4 en een kraanmachinist, vlieg over de dijk en neem een kijkje bij de Dubbele Dijk.

Bekijk op YouTube

Excursie 3

In deze virtuele 360 graden excursie leggen we uit hoe het aanbrengen van asfalt op de zeedijk tussen Delfzijl en Eemshaven in zijn werk gaat. Ook kijken we naar de natuur op de dijk en zit er in deze video een mooie zoekopdracht: waar ligt het scholeksternest?

Bekijk op YouTube

Excursie 4

In deze samenvattende excursie kijken we terug op de dijkverbetering en laten zien hoe we de dijk en de waterstanden de komende jaren monitoren. We maakten de dijk hoger, breder, sterker en we realiseerden projecten voor mens en natuur.

Bekijk op YouTube
Beleving

Bezoekerscentrum.

Gedurende het hele project vormt het bezoekerscentrum een plek waar omwonenden langs kunnen komen en informatie inwinnen over de dijkverbetering. Men neemt hier kennis van de diverse ontwerpen, maar ook van de werkzaamheden in de eigen directe omgeving. Tevens is met de hier aanwezige VR-brillen een virtuele 360° excursie te maken over het werkterrein. Het bezoekerscentrum is op werkdagen geopend van 09.00 -15.00 uur en is dicht bij de werkzaamheden gesitueerd.

Ook communicatie-ondersteuning nodig?

Grote projecten op stapel staan en op zoek naar iemand die de volledige communicatie verzorgt?