Podcast.

De laatste jaren is het fenomeen podcasts enorm populair geworden. Een podcast is een soort radioprogramma. Je kunt het online beluisteren (streamen), of eerst downloaden om op elk moment en elke plaats beluisteren. Hoe dan ook: je hebt altijd de vrijheid om te pauzeren en daarna verder te gaan waar je gebleven was. Zo mis je niks en krijg je in korte tijd veel informatie over een bepaald thema en ook nog eens vanuit verschillende perspectieven. Daarmee is het een zeer waardevol communicatiemiddel.

Subnavigatie

Luisteren waar je wilt.

Steeds meer mensen luisteren naar podcasts en luisterboeken. Je bent als het ware aanwezig bij een bijzonder gesprek van mensen die vanuit verschillende perspectieven praten over een bepaald thema. Neem jouw relaties ook een keer mee in een goed gesprek!

Begeleiding
Statement begeleidt het hele productieproces van voorbespreking tot en met publicatie. We stellen uiteraard eerst een draaiboek op en adviseren over thema's en sprekers. Daarna verzorgen we de organisatie en de techniek van de opnames. Natuurlijk maken we een strakke montage, die prettig is om naar te luisteren. Tot slot helpen we je bij het publiceren en delen van de podcasts.

Studio, of op locatie?
Er zijn grofweg drie formats: gesprekken vanuit een studio, gesprekken op locatie en een 'Meet the expert'-gesprek. De standaardomgeving voor een podcast is de studio. Daar is alles geoptimaliseerd voor een goed gesprek. Een gesprek op locatie kan daar nog een extra dimensie aan geven. We nemen de luisteraars als het ware mee naar een specifieke plek waar het gesprek plaatsvindt. In het 'Meet the expert'-format gaan we nog een stap verder. De presentator gaat dan daadwerkelijk op bezoek bij de expert, wordt ter plekke rondgeleid en krijgt overal uitleg over. Als luisteraar beleef je deze rondleiding bijna als een hoorspel, dankzij alle bijbehorende karakteristieke geluiden. 

Extra promotie-opties
Het produceren van podcasts geeft altijd extra promotie-opties. Alle interessante sprekers zijn immers op één locatie aanwezig, dus dat is een uitgelezen kans om ze te fotograferen en op film te interviewen. Zo ontstaat er nog meer relevant promotiemateriaal. Niet alleen voor de podcasts zelf, maar ook voor andere doeleinden. Precies om die redenen combineren wij de opnames van podcasts vaak met interviews, fotografie en filmopnames. Ideaal om te gebruiken als web- en nieuwsbriefartikelen, teasers voor de podcast en content op sociale media.

Case

Luister je mee?

Voor Vitale Vakantieparken Drenthe verzorgt Statement al meerdere jaren de podcasts!

Beluister ze hier

Benieuwd naar nog meer cases?

Bekijk ons portfolio