Film met WOW-effect.

Je werkt bij een gemeente en organiseert een groot feest. Een Nieuwjaarsfeest. Hoe open je dat? Natuurlijk, een toespraak door de burgemeester. Maar hoe zorg je ervoor, dat die alle aandacht krijgt en vooral ook vasthoudt? Hoe leg je de balans tussen alle dingen die je wilt vertellen en de beperkte aandachtscurve van het publiek? Vaak zijn die immers omgekeerd evenredig. En als je niet oppast gaat de toespraak na verloop van tijd als een nachtkaars uit, terwijl je juist een positieve, feestelijke sfeer in de zaal wilt hebben. Liefst met WOW-effect!

Een paar weken voor Kerst werd Statement gevraagd mee te denken over de productie van een aansprekende Nieuwjaarsfilm. Toen deze kans zich op de valreep van 2017 nog aandiende, zeiden wij natuurlijk 'JA!' Eerst gingen wij in gesprek over doelen, doelgroepen, vorm, inhoud, de te portretteren mensen, muziek, projectietechniek en planning. Daarna schreven wij een script en maakten wij een productieplan en een (hele strakke) planning.

Feel Good Movie.

Communicatief gezien is een Nieuwjaarsfeest het ultieme moment om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen en thema's. Zo'n evenement leent zich bovendien uitstekend om de belangrijkste kernwaarden, ambities en projecten te etaleren. Statement adviseerde om te beginnen met een persoonlijke toespraak door burgemeester Peter den Oudsten, gevolgd door een 'feel good movie' met daarin de grote projecten en kleine verhalen van de Stad. Verder wilden wij een spectaculaire overgang (vallend filmdoek) naar een live concert door het Noordpool Orkest, dat het Grunnens Laid zou inzetten. Aldus geschiedde...

Storyboard en draaiboek.

In goed overleg met de burgemeester, de organisatie van het Nieuwjaarsfestival, het Noordpool Orkest, technici van MartiniPlaza, diverse medewerkers van de gemeente Groningen, Marketing Groningen, Groninger Forum en tal van andere organisaties schreef Statement in de laatste weken van het jaar een storyboard, gebaseerd op de vele gezichten en namen die de ‘Metropool van het Noorden’ rijk is. Daarnaast schreven wij een draaiboek, zowel voor de film als voor het begin van de avond. Uiteraard werd dat getest, bijgesteld en gerepeteerd, zodat met name de overgangen vlekkeloos zouden verlopen: van inloop naar speech, van speech naar film en van film naar live concert. De uitvoering? Perfect! Een pronkjewail.

Ain Wondre Stad.

De film ‘Ain Wondre Stad’ (citaat uit het Grunnens Laid) kwam tot stand dankzij een creatief co-creatieproces en constructieve samenwerking met onder andere Jelmer Buitenga (film/montage), Menno Reemeijer (voice-over), Reinout Douma (soundtrack en transitie naar Noordpool Orkest), Dimitri Bosschma (iconische beelden) en talrijke mensen en organisaties uit de stad Groningen.

Bekijk de film.

Welk evenement organiseer jij dit jaar?

Kom eens met ons sparren over de communicatie voor, tijdens en na het evenement!