Samen werken, samen veilig.

In het programma Veiligheid Oosterhorn werken verschillende bedrijven en organisaties van Chemie- en Industriepark Oosterhorn in Delfzijl samen. Met deze samenwerking wil men meer bewustzijn creëren voor veiligheid en preventie en zo het veiligheidsniveau verder verbeteren en waarborgen.

Website.

Statement ontwikkelde een complete website voor het programma Externe Veiligheid Oosterhorn. Deze heeft inmiddels alweer een opfrisbeurt gehad. Zie hier het resultaat!

aan tafel

Projectoverleg mét adviseur.

Eens in de maand reist een deel van het Statement-team af naar Delfzijl om het programmateam bij te staan op het gebied van communicatie. Daar is Ron Overbeek tevens technisch voorzitter van het programmateam. Onze plek aan tafel biedt de mogelijkheid om direct bij te springen met advies en te sparren ‘on the spot’. Zo zijn de lijntjes kort en oplossingen dichtbij!

Kennissessies.

Veiligheid is continu in beweging. Des te belangrijker dus om altijd up-to-date te zijn van de laatste kennis! In dit kader organiseerde Statement vanaf 2018 verschillende kennissessies. Interessante locaties, verschillende sprekers en natuurlijk de uitnodigingen - alles kwam bij elkaar in deze kennissessies. Een greep uit de besproken onderwerpen: cybersecurity, waterstof en contractor safety. De kennissessies gingen ook in 2020 nog gewoon door, maar dan online.

Mini-symposium.

Op 6 juni 2019 organiseerde Statement met het EVO-programmateam een mini-symposium bij het MuzeeAquarium. De gelegenheid was het vijfjarig bestaan van het veiligheidsprogramma; een zeer geschikt moment om te evalueren! Is de samenwerking omtrent veiligheid nou echt verbeterd? Maken onze acties het gebied aantrekkelijker voor investeerders? Een rijk ochtendprogramma met sprekers van o.a. de burgemeester van Delfzijl en een aantal korte pitches met als afsluiter een netwerklunch maakten de dag compleet. Ron Overbeek was hierbij dagvoorzitter en uiteraard verzorgde Statement voor dit symposium ook de uitnodigingen!

Communicatie-ondersteuning nodig?

Staan er grote projecten op stapel of zoek je iemand die de volledige communicatie kan verzorgen?