Een week uit het leven van een stagiaire

11 april 2019

Ik weet natuurlijk al langer dat ik communicatie een mooie tak van sport vind. Tijdens reguliere collegeweken heb ik me er dagelijks mee bezig gehouden en vervelen doet het nooit. Ik ben benieuwd: in welk opzicht verschilt de theorie van de praktijk? En hoe bevalt het werken bij een communicatieadviesbureau mij? Om een beeld te geven van mijn dagelijkse bezigheden heb ik een week lang een dagboek bijgehouden...

Maandag

We beginnen elke dag om half 9. Tijdens een kopje thee of koffie bespreken we belangrijke zaken en houden elkaar op de hoogte (soms ook over hoe ons weekend was).

Na een halfuurtje begint de maandag met het wekelijkse projectoverleg. De onderwerpen en projecten waarmee een ieder zich bezighoudt, worden besproken. We nemen de huidige stand van zaken door, de vorderingen, welke acties die week moeten worden ondernomen en wie wat doet. Tijdens dit projectoverleg komt ook altijd de communicatie van het bureau zelf aan bod. Dit is een belangrijk onderdeel, omdat het ons visitekaartje betreft. Ik mag mij hierover ontfermen.

Statement verstuurt elke eerste dinsdag van de maand de Statement nieuwsbrief. Voordat de uiteindelijke versie verstuurd wordt, gaat er natuurlijk van alles aan vooraf. Ik maak een social media planning en de eerste opzet voor de nieuwsbrief. Tijdens het projectoverleg bespreken we de onderwerpen die leuk en relevant zijn om op onze sociale media kanalen en/of in de nieuwsbrief te plaatsen. Deze maandag staat dus volledig in het teken van Statements eigen communicatie.

Dinsdag

Ik heb de kans gekregen om ook mijn afstudeeronderzoek bij Statement uit te voeren. Een van de opdrachtgevers heeft gevraagd of ik onderzoek zou willen doen naar de communicatie binnen hun organisatie. Het gaat om Stichting Het Drentse Landschap. Vandaag heb ik samen met Ron een afspraak in Assen, waar het kantoor van de stichting gevestigd is. Ik heb met behulp van Ron een communicatieplan en planning opgesteld en deze gaan we vandaag bespreken. Ook heb ik vragenlijsten ontwikkeld die na goedkeuring van het Drentse Landschap verstuurd kunnen worden. Samen met Ron stap ik in de Yeti en we rijden naar Assen.

We zijn op tijd terug om met z’n allen te lunchen. Elke dag stipt om 12 uur begint de lunch (soms eerder wanneer we merken dat Eduard echt hongerig is). Ik vind het een gezellig moment van de dag, omdat we er echt de tijd voor nemen en niet even snel een boterham naar binnen proppen.

’s Middags besteed ik tijd aan mijn scriptie.

Woensdag

De dag gaat vandaag van start met een uitje! Anna-Joli houdt zich bezig met het project ‘Veiligheid Oosterhorn’. Haar werk is om alle communicatie voor dit project te regelen en ze verzorgt tevens het projectmanagement. Ik mag haar hierbij helpen. Onder haar begeleiding heb ik bijvoorbeeld al de nieuwsbrief mogen schrijven, een stukje op de website mogen plaatsen en uitnodigingen mogen schrijven. Ook ben ik een keer aanwezig geweest bij een projectoverleg in Delfzijl. Op dit moment zijn we bezig met het organiseren van verschillende bijeenkomsten. Binnenkort vindt een ‘kennissessie’ met het thema Cybersecurity, plaats. Statement heeft al leuke sprekers kunnen regelen en nu zijn we nog op zoek naar een passende locatie. Vandaag ga ik samen met Anna-Joli een mogelijk geschikte locatie bekijken. Hiervoor rijden we naar Groningen Seaports in Delfzijl. We combineren deze bezichtiging met het bekijken van het MuzeeAquarium, een paar deuren verderop. Wellicht is dit een geschikte locatie voor het mini-symposium dat we ook namens Veiligheid Oosterhorn organiseren. Die vindt plaats in juni en ook hiervoor zijn we nog op zoek naar een geschikte locatie.

Na de lunch pleeg ik een aantal telefoontjes voor de aankomende kennissessie en leer ik hoe ik een reminder voor deze bijeenkomst moet schrijven en versturen.

Donderdag

Mijn stagebegeleider Anna-Joli houdt een vinger aan de pols als het gaat om de voortgang van mijn stage. Vandaag is het alweer tijd voor de tussentijdse evaluatie. We bespreken samen hoe mijn stage tot nu toe verloopt. De dingen die ik lastig vind, die goed gaan en die wat minder goed gaan. Ik krijg ook alle ruimte om aan te geven wat ik nog zou willen leren en welke projecten mij leuk lijken om bij betrokken te zijn.  

De rest van de dag ga ik verder met mijn eigen scriptie, waar ik ook de helft van mijn werkweek de tijd voor krijg.

Dit is dan een van mijn stageweken bij Statement! De taken variëren ontzettend en geen dag is hetzelfde. Ik ben er achter gekomen dat ik veel wat ik afgelopen jaren heb geleerd toe kan passen tijdens mijn stage, maar dat er ook nog een hele hoop is wat ik nog niet weet. Kortom: een leerzame en afwisselende stage!

Groeten,

Lisanne

 

Statement is per juli op zoek naar een stagiaire of iemand die een werkervaringsplek zoekt. Iets voor jou? Stuur ons dan een mailtje: office@statement.nl of bel ons: 050 589 17 17.

 

Terug naar overzicht