Nieuwe website voor Werken aan het Noorden

30 september 2019

Werken aan het Noorden is het mobiliteitsplatform voor overheidspersoneel in Noord-Nederland. Statement ontwikkelde samen met Addnoise hiervoor een nieuwe website.

Werken aan het Noorden is een dienst van BAN PersoneelsDiensten uit Assen. Ruim 60 overheidsorganisaties laten hier zien wie ze zijn, wat ze doen en wie ze zoeken. De oude website ging al een aantal jaren mee en voldeed niet meer aan de wensen en eisen van een moderne omgeving. Na het bestuderen van de Google Analytics werden al snel een paar belangrijke gegevens duidelijk:

  1. Het platform wordt dagelijks door veel gebruikers bezocht

  2. Deze gebruikers vertonen een duidelijk gedragspatroon

Na de analyse van de gedragspatronen werd duidelijk dat de focus moest liggen op de vacaturepagina. Bezoekers willen graag zo snel mogelijk álle vacatures zien. Daarom is er gekozen om voor één duidelijke vacaturepagina met daarop alleen beschikbare vacatures. Geen uitgebreide filtermogelijkheden en geen oude (niet meer beschikbare) vacatures.

Compleet op de schop
De website is compleet op de schop gegaan. Van een nieuwe moderne huisstijl tot herindeling van de inhoud. Alles met als doel de website gebruiksvriendelijk te maken, niet alleen voor de websitebezoeker maar ook voor de organisatie zelf. Achter de schermen wordt de huidige website namelijk gemakkelijk onderhouden via het contentmanagementsysteem Addsite. Hierdoor blijft de website up to date en makkelijk vindbaar via Google. Handig, want bij Werken aan het Noorden vind je veel interessante overheid vacatures waar je nu via de site direct op kunt reageren!  

De beheeromgeving werd zo ingericht dat gebruikers nu eenvoudig vacatures kunnen plaatsen. Ook kunnen vacatures nu worden voorzien van bijpassende afbeeldingen en logo's van aangesloten organisaties. Een gekoppelde stockfotobank maakt het zoeken en koppelen van afbeeldingenen bijzonder eenvoudig.

Samen met onze internetpartner Addnoise maakten we deze prachtige nieuwe website.

Wil je ook een helpende hand bij het opzetten van een nieuwe website of het onderhouden ervan? Neem contact op!

Bekijk het nieuwe werkenaanhetnoorden.nl
Terug naar overzicht