Het verleden bewaren voor de toekomst

18 december 2019

Stichting Het Drentse Landschap zet zich in voor behoud van natuur en beheert daarnaast diverse historische gebouwen. Een opmerkelijk project is de revitalisatie van het landgoed en de 15e eeuwse havezate Oldengaerde in Dwingeloo.

Om het verleden te behouden voor de toekomst is een enorme restauratie nodig. Dit ingrijpende, langlopende proces is een filmregistratie meer dan waard. De belangrijkste restauratie-stadia vormen prima mijlpalen om te communiceren met belangstellenden. Statement produceert een reeks korte films. We maakten opnames bij de start van de revitalisering en zijn nu halverwege. Volgend jaar filmen we de oplevering en maken we een compilatiefilm van het hele proces.

Bekijk hieronder de laatste filmopnames!

Terug naar overzicht