JEP Veendam innoveert jeugdhulp met unieke samenwerking

12 april 2023

Op 3 april vond in jongerencentrum Break! in Veendam de startbijeenkomst plaats voor het Jeugd Expertisepunt (JEP), de nieuwe organisatie verantwoordelijk voor de ambulante jeugdhulp in Veendam.

Voorheen waren er meer dan 80 aanbieders die individueel ruim 850 kinderen en jongeren ondersteunden bij leer- en gedragsproblemen. Om dit te stroomlijnen, schreef de gemeente Veendam een aanbesteding uit, waarna zes aanbieders zich als samenwerkingsverband JEP inschreven. De betrokken organisaties - Coöperatie Dichtbij, Molendrift, Barkema en De Haan, ProTalent, Leger des Heils en Team050 - zetten in op een gezamenlijke en effectievere aanpak.

Unieke samenwerking
Door het hanteren van een maatwerkbudget verminderen zij de administratieve rompslomp en kunnen hulpverleners zich volledig focussen op de ondersteuning van de jeugd. Deze unieke samenwerking zorgt voor meer grip op kwaliteit en een betere aansluiting op de leefwereld van kinderen en jongeren. Veendam is de eerste gemeente die de ambulante jeugdhulp op deze collectieve manier organiseert.

Detachering
Ricardo, vanuit Statement gedetacheerd, versterkt tijdelijk het communicatieteam van JEP Veendam. Van het maken van contentkalenders, het beheren van socialemediakanalen tot het schrijven van persberichten en het onderhouden van (media)relaties. Daarnaast geeft hij zowel gevraagd als ongevraagd advies over de (complexe) communicatievraagstukken die bij dit onderwerp een rol spelen. Een uitdagende opdracht in een erg interessant en relevant werkveld!

Terug naar overzicht