Voorbereiding laatste levensfase: Alleen mét elkaar

6 april 2023

Op vrijdag 31 maart vond de werkconferentie ‘Alleen met elkaar’ plaats in congres- en vergadercentrum Hanze Plaza in Groningen. Met bijna 150 deelnemers was het een zeer geslaagde bijeenkomst. Vanuit Statement hebben we de werkconferentie helpen organiseren, maakten we een aantal filmproducties en bouwden we twee nieuwe websites: eentje voor het publiek en eentje voor de zorgprofessionals.

De publiekswebsite Voorbereiding Laatste Levensfase helpt inwoners regie te nemen over hun laatste levensfase. Op de website staan animaties en handige hulpmiddelen (zoals folders, een eenvoudige wilsbeschikking en een wensenboekje). Ze helpen mensen bij het nadenken over hun wensen in de laatste levensfase.

Regionale samenwerking
De werkconferentie was meteen ook de start van de regionale samenwerking in de provincie Groningen rondom proactieve zorgplanning, ook wel Advance Care Planning (ACP) genoemd. Voor professionals hebben we de website www.acpgroningen.nl gemaakt, met veel informatie en hulpmiddelen om het gesprek over de laatste levensfase te voeren.

Films
Bekijk hieronder de korte sfeerreportage, of bekijk het complete ochtendprogramma of de minidocumentaire ‘Alleen met Elkaar’.

Terug naar overzicht