Populariteit zakelijke podcasts blijft stijgen

14 februari 2024

De populariteit van podcasts blijft stijgen. Dat blijkt onder andere uit de Podcast Monitor van MarktEffect. In Nederland luistert bijna de helft van de mensen wel eens naar podcasts.

Dat zijn miljoenen luisteraars! Ze luisteren naar van alles en nog wat: nieuws, politiek, gezondheid, geschiedenis, literatuur, filosofie, enzovoort. Maar zeker ook naar zakelijke en vakinhoudelijke programma’s! Het aantal mensen dat naar podcasts luistert om bij te blijven op het eigen vakgebied steeg afgelopen jaar zelfs met ruim 6%.

Serie podcasts
Statement produceerde vorig jaar een serie van 8 podcasts voor het programma Vitale Vakantieparken Drenthe. In de serie behandelen we thema’s als de stikstofproblematiek, bedrijfsopvolging binnen de familie, huisvesting van arbeidsmigranten op vakantieparken en het revitaliseren of transformeren van parken. Binnenkort start de productie van seizoen 2, dat opnieuw zal bestaan uit een serie van 8 podcasts.

Thema’s uitdiepen
Podcasts lenen zich bij uitstek om complexere thema’s verder uit te diepen en vanuit verschillende perspectieven te behandelen. Daarmee kan een goed gemaakte podcast steeds beter concurreren met bijvoorbeeld een uitgebreid rapport of een brochure. Een deel van de mensen leest immers steeds minder, maar luistert des te meer! Het is wel zaak om te zorgen voor een goede gespreksleider, deskundige gasten en uiteraard goede geluidskwaliteit.

Kom eens sparren
Wil je weten wat podcasts voor jouw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Kom dan eens met ons sparren! Doen we graag.

Terug naar overzicht