Strategisch & Operationeel.

Statement was betrokken bij het opstellen van de marketing- en communicatiestrategie van Het Drentse Landschap. We deden onderzoek naar naamsbekendheid en imago, met behulp van een afstudeerder van de Rijksuniversiteit Groningen. We maakten verschillende filmproducties: over de stichting zelf, het 90-jarig jubileum in 2024, een aantal restauratie- en revitalisatieprojecten en over het vastgoed in Werelderfgoed Veenhuizen.

90-jarig Jubileum

Jubileumfilm Het Drentse Landschap.

Onderstaande corporate film van Het Drentse Landschap nam ruim vier seizoenen in beslag. Logisch als je wilt laten zien dat het landschap in elk jaargetijde iets bijzonders te bieden heeft. Samen met filmmaker Jeen de Vos en soundwizard Jeremy Ebell maakten we deze korte film, ter gelegenheid van hun 90-jarig jubileum (1934-2024). Het was een van de mooiste en meest avontuurlijke opdrachten van het jaar.

Drone-opnames

PrachtigeLuchtbeelden

Regelmatig vliegen we met een drone over allerlei landschappen en gebouwen. Zo ook over de prachtige Drentse natuurgebieden en erfgoederen. Het resultaat: unieke beelden en overzichten!

Luchtbeelden van jouw project?

Neem contact op
Een nieuwe toekomst voor

Huis Overcingel.

Het Drentse Landschap beheert onder andere het monumentale landhuis Overcingel in Assen en vroeg ons het restauratieproces gedurende 2 jaar te volgen. Het resultaat is een fraaie mini-documentaire waarin een hoofdrol is weggelegd voor de eerste bewoner van het huis, Johannes van Lier, gespeeld door acteur Albert Kool. De film laat zien hoe het landhuis helemaal wordt gestript en vervolgens wordt gerestaureerd en verduurzaamd. Van Lier neemt ons mee in een reis door de tijd en voorziet de verschillende fragmenten van een historische context. Kijktip!

7-delige mini-documentaire.

Over Huis Overcingel

Deel 1: Start van de restauratie

Sonja van der Meer, directeur van Het Drentse Landschap, vertelt over de start van de restauratie van Huis Overcingel. Ze vertelt over de stichting zelf en de laatste bewoner van het huis (Duur: 1m, 53s)

Bekijk op YouTube

Deel 2: Wat gaat er gebeuren?

Jermo Tappel, medewerker monumentenzorg, vertelt over de eerste fase van de verbouwing van Huis Overcingel. Hij neemt je mee door het huis en vertelt over de klussen. (Duur: 2m, 10s)

Bekijk op YouTube

Deel 3: Bijzondere ontdekkingen

Jermo vertelt in deze video over de bijzondere ontdekkingen tijdens de verbouwing van Huis Overcingel. Hij laat je graag de unieke vloeren en ruimtes zien. Ga je mee? (Duur: 3m, 1s)

Bekijk op YouTube

Deel 4: de Heimweekamer

Eén van de mooiste kamers in Huis Overcingel is de behangkamer, ook wel de ‘Heimweekamer’. Maar waarom heet deze ruimte zo? Jermo vertelt je wat er allemaal te zien is. (Duur: 2m, 14s)

Bekijk op YouTube

Deel 5: Verduurzaming

In 1777 werd Huis Overcingel gebouwd, dus voldeed de isolatie niet meer aan de eisen van nu. Jermo laat zien hoe er tijdens de restauratie ook werd gewerkt aan verduurzaming. (Duur: 4m, 42s)

Bekijk op YouTube

Deel 6: Aannemer Jurriƫns Noord

Ernest Jager, projectleider van de restauratie, vertelt over de renovatie en hoe daarin de monumentale details worden behouden. Wat waren de grootste uitdagingen? (Duur: 2m,44s)

Bekijk op YouTube

Deel 7: de Tuin

Als laatste in de serie: de tuin. Een bijzondere tuin die het huis met het landgoed verbindt. Jermo vertelt over het ‘bejaardentehuis voor bomen' en de historie van de tuin. Daarbij licht hij ook de stijlen van de tuin toe. (Duur: 1m, 51s)

Bekijk op YouTube
Compilatiefilm

Revitalisatie Havezate Oldengaerde.

Downton Abbey in Drenthe? Je zou het bijna denken, als je de prachtige beelden ziet van Landgoed Oldengaerde in Dwingeloo. Samen met filmmaker Jeen de Vos en projectleider Frank van der Velden legden we het revitalisatieproces van dit schitterende landgoed vast in de vorm van korte reportages en interviews. Hieronder zie je de compilatiefilm.

Een nieuw perspectief

Het Ensemble Veenhuizen.

Toen bekend werd dat het Rijk allerlei cultuurhistorisch erfgoed wilde afstoten, hebben de NMo, BOEi en Het Drentse Landschap er bij het Rijksvastgoedbedrijf op aangedrongen het vastgoed in Veenhuizen als ensemble te behouden. Statement hielp om hiervoor een overtuigende en inspirerende film te maken. Uiteindelijk is het gelukt om het vastgoed als ensemble bij elkaar te houden. Het wordt sinds 2021 beheerd door Stichting De Nieuwe Rentmeester.

Communicatie-ondersteuning nodig?

Staan er grote projecten op stapel of zoek je iemand die de volledige communicatie verzorgt?